Οι Καρπάθιοι αθλητές συγκέντρωσαν 30 βαθμούς στο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι

Οι Καρπάθιοι αθλητές  συγκέντρωσαν 30 βαθμούς στο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι

Ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο, μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι! Αγωνίστηκαν 53 χώρες και οι Καρπάθιοι αθλητές, υπό την ελληνική σημαία, συγκέντρωσαν σχεδόν 30 βαθμούς.

Όταν μία ισοπαλία δίνει μισό βαθμό και η νίκη έναν, ενώ η ήττα κανέναν, οι βαθμοί μας προήλθαν εναντίον χωρών όπως της Αγγλίας, της Ισλανδίας, της Μογγολίας που κέρδισε αρκετά χρυσά μετάλλια, της Βουλγαρίας που έχει πλούσια σκακιστική παράδοση κ.α. Επίσης, οι κληρώσεις μας οδήγησαν να αγωνιστούμε και εναντίον Ελλήνων αθλητών, αλλά δυστυχώς σε δύο περιπτώσεις και εναντίον Καρπαθίων (Πανάρετος Εμ. – Βασίλας Ν. και Λούπη Β. – Βιτωρούλη Ειρ.).
Πρέπει να σημειώσουμε ότι το σκάκι είναι το ευγενέστερο και πνευματικότερο άθλημα, αλλά μετρήσεις ορμονών που σχετίζονται με το στρες έχουν δείξει ότι είναι και το βιαιότερο, για αυτό και οι αθλητές του σκακιού δεν γυμνάζουν απλά το μυαλό τους όσο σε καμία άλλη δραστηριότητα, αλλά χτίζουν και ιδιαίτερα ισχυρούς χαρακτήρες.
Δεν είχε, λοιπόν, μονάχα χαμόγελα και νίκες η αποστολή μας, αλλά υπήρξαν και δύσκολες στιγμές που οι αθλητές μας έπρεπε να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση και να ανασυγκροτηθούν, προκειμένου να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε αυτό το υψηλό, παγκόσμιο, επίπεδο. Συγχαίρουμε τους αθλητές μας που τα κατάφεραν γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη, το να σηκωθείς την στιγμή που νιώθεις αδύναμος. Να σημειώσουμε ότι εδώ βοήθησε ο χαρακτήρας των παιδιών που μεγαλώνουν στην Κάρπαθο αλλά και η ομάδα που είναι δεμένη (συνοδοί και αθλητές) αλλά και ο κρίσιμος ρόλος της ψυχολόγου μας, κυρίας Φραγκιαδάκη.
Παράδειγμα των παραπάνω, είναι η Ελένη Βασίλα όπου παρά την κούραση ενός δύσκολου τουρνουά, βρήκε την δύναμη να ξενυχτήσει πριν τον τελευταίο γύρο αλλά και να σηκωθεί νωρίς το πρωί για να μελετήσει, συνεχίζοντας και κατά την μετακίνησή της στον χώρο των αγώνων, με αποτέλεσμα να επικρατήσει άνετα στην τελευταία παρτίδα, σε χρόνο και θέση, εναντίον της πρωταθλήτριας Δωδεκανήσου!
Να τονίσουμε την σημασία μίας ακόμη επιτυχίας. Παράλληλα με την διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος, τρεις συνοδοί μας παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν τα σεμινάρια διαιτητών, πράγμα που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην διεξαγωγή διεθνών πρωταθλημάτων και στην Κάρπαθο. Οι νέοι διαιτητές μας είναι οι Σακελλιάδη Φωτεινή, Λούπης Ιωάννης και Βιτωρούλης Εμμανουήλ!
Μετά από όλα αυτά, αθλητές και συνοδοί επιστρέφουν στην Κάρπαθο, όπου στο καράβι συνεχίζονται οι πλάκες, τα πειράγματα, και φυσικά, το παιχνίδι!
Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε πρωτίστως τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και τους χορηγούς μας για την υποστήριξη τους, μέσα από την οποία συγκεντρώθηκε ένα ποσό περίπου 12.000€, απαραίτητα για να μπορέσουν οι αθλητές μας να πάρουν μέρος σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα και να καρπωθούν τα οφέλη του αθλητισμού στο υψηλότερο επίπεδο.
Δελτίο Τύπου

23.4.2023

Καρπαθιακά Νέα