Με 4 ράμπες η Κάσος! Η Κάρπαθος τι κάνει;

Με 4 ράμπες η Κάσος! Η Κάρπαθος τι κάνει;

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Κάρπαθο όσοι έχουν σκάφος, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, είναι η μη ύπαρξη γλύστρας δηλαδή μιας ράμπας ώστε να μπορούν να ρίχνουν το σκάφος τους στη θάλασσα ή να το τραβούν στη στεριά. Από τις 30 Νοεμβρίου 2020 το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο έχει συνεδριάσει με αυτό το θέμα και έχει πάρει σχετική απόφαση, για να δημιουργηθεί ράμπας ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών αλιευτικών και ψυχαγωγικών, στη πόλη της Καρπάθου και η υπόθεση μαθαίνουμε ότι βρίσκεται στο λιμενικό ταμείο όπου προχωρά για τη σχετική μελέτη κατασκευής.

Να όμως που καλοκαίριασε κι ένας αναγνώστης μας έστειλε 4 φωτογραφίες με τις ράμπες που έχει η  Κάσος! Και φανερά απογοητευμένος μας στέλνει την απορία του: “γιατί για ακόμη ένα καλοκαίρι πρέπει να πληρώσουμε γερανό για να τραβήξουμε το σκάφος μας; Δίχως ράμπα πως μιλάμε για τουριστική συνείδηση; τι περιμένουμε και δε φτιάχνουμε μια ράμπα;”

Να αναφέρουμε, έπειτα από σχετική έρευνα, βρήκαμε ότι υπάρχει μια ράμπα στην περιοχή του Αγίου Πέτρου όμως τα λίγο μεγαλύτερα σκάφη δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν αλλά και η ανηφόρα της πόλης δεν εξυπηρετεί. Επίσης υπάρχουν ράμπες στον Αφιάρτη και στο Διαφάνι. Για τα Πηγάδια η λύση φαίνεται πως είναι ο γερανός.