Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του νέου κτηρίου της Πυροσβεστικής στην Κάρπαθο (pics)

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του νέου κτηρίου της Πυροσβεστικής στην Κάρπαθο (pics)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 1η Απριλίου 2023 με κάθε επισημότητα ο αγιασμός στις νέες εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Καρπάθου με παρουσία Εκκλησιαστικής, Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του νησιού. 

Παρουσία του Mητροπολίτη Καρπάθου-Κάσου Σεβασμιοτάτου κ. Αμβροσίου συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Μαυρολέων και τον Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Μαναρουλά, του δημάρχου κ. Νισύριου με την σύζυγο του, του προέδρου ΔΣ κ. Μ. Μανωλάκη, δημοτικών συμβούλων, του γενικού γράμματεα Δήμου, κ. Γερακιανάκη, του πρώην δημάρχου Ηλία Λάμπρου καθώς και των στρατιωτικών αρχών η Πυροσβεστική της Καρπάθου έγραψε το ξεκίνημα νέου κεφαλαίου στην πορεία της.

Ο διοικητής του Π.Κ. Καρπάθου κ.  Δημήτρης Αϊβάτογλου, πρώτος πήρε το λόγο και ευχαρίστησε πρωτίστως τους πυροσβέστες που συνέδραμαν την όλη προσπάθεια. Ανέφερε μάλιστα ότι η διαδικασία της μεταφοράς σε νέο κτήριο υλοποιήθηκε μετά από 21 χρόνια, στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμο του νησιού, ο οποίος στάθηκε και στέκεται σταθερά αρωγός στις προσπάθειες και τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  τους ιδιώτες κ. Σεβδαλη και κ. Φελλουζή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κος Βενιός, όπου και αυτός ευχαρίστησε το προσωπικό και τους ανθρώπους που συνέδραμαν για αυτή τη προσπάθεια που είχε ευοίωνο τέλος. Υπογράμμισε μάλιστα ότι  η εξέλιξη είναι μπροστά! Και τόνισε ότι θα το επίπεδο των εγκαταστάσεων και εν γένει η διαβίωση του προσωπικού θα βελτιώνεται διαρκώς.

Οι κάτοικοι του νησιού της Καρπάθου, μετά τη μεταφορά στο νέο κτήριο, περιμένουν τώρα να ακούσουν ακόμη μια σπουδαία είδηση που αφορά την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ΄Τάξεως!

1.4.2023

Καρπαθιακά Νέα