Στο Μεσοχώρι για πρώτη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Μεσοχώρι για πρώτη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

του Μανώλη Δημελλά

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έφτασε η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μεσοχώρι. Το χωριό φορούσε τα καλύτερα του αφού για πρώτη φορά το επισκέπτεται Πρόεδρος Δημοκρατίας!

Αμέσως κατευθύνθηκε στην εκκλησία του χωριού και συνοδευόμενη από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Μαναρουλά, επισκέφθηκε την θαυματουργή Παναγία την Βρυσιανή όπου την υποδέχτηκε ο εφημέριος του ναού πατήρ Στυλιανός Φασούλας.

Αμέσως μετά έγινε το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του χωριού  κ. Βασίλη Νοταρά:

 «Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας με μεγάλη χαρά σας καλοσωρίζουμε σήμερα στο χωριό μας. Η παρουσία σας σήμερα για όλους εμάς αποτελεί ύψιστη τιμή και μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι διότι η ελληνική πολιτεία τιμά δια του προσώπου σας τον τόπο σας και την ιστορική μας μνήμη. Το Μεσοχώρι συμμετείχε ενεργητικά και αποφασιστικά στην αντίσταση κατά των δυνάμεων του άξονα και έπαιξε σημαντικό ρόλο για την Απελευθέρωση της Καρπάθου. Η ιστορία μας είναι η πυξίδα μας μέσα από αυτή πρέπει να αντλούμε δύναμη θάρρος και ηθικό και να αντιμετωπίζουμε την κάθε απειλή της πατρίδας μας από όπου κι αν προέρχεται. Κυρία Πρόεδρε κάθε επίσκεψη σας στα ακριτικά νησιά αλλά και στη μεθόριο είναι ένα συμβολισμός και μια απάντηση σε αυτούς που αμφισβητούν την Εθνική μας κυριαρχία.

Κυρία Πρόεδρε, εκ μέρους του κοινοτικού συμβουλίου και του λαού του Μεσοχωρίου σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας στο χωριό μας και παρακαλώ δεχτείτε τα συμβολικά μας δώρα».

Μετά την αντιφώνηση της Προέδρου ο κος Βασίλης Νοταράς της παρέδωσε τρία συμβολικά δώρα.

Ένα πιστό αντίγραφο της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Βρυσιανής, ένα χειροποίητο τραπεζομάντηλο και το βιβλίο του Λυκειάρχη Θεοχάρη Χαροκόπου με θέμα την κατασκοπεία στο Μεσοχώρι το 1943-1944.

Στη συνέχεια ο πολιτιστικός σύλλογος του Μεσοχωρίου είχε τον πρώτο λόγο. Οι νέοι χόρεψαν παραδοσιακούς Καρπάθικους σκοπούς και τραγούδησαν μαντινάδες για την Πρόεδρο!

Η κα Σακελλαροπούλου γευμάτισε στο Μεσοχώρι και το κυρίως πιάτο, στο πλούσιο και παραδοσιακό μενού, ήταν ροφός φρικασέ.

Μετά το μεσημεριανό κατέβηκαν όλοι στην πλατεία της Σκοπής απόλαυσαν τη θέα και φωτογραφήθηκαν.

Όπως μας είπε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κος Βασίλης Νοταράς, η κα Σακελλαροπούλου έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη αλλά και το χωριό ενθουσιάστηκε.

Γύρω στις 18.00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτησε το Μεσοχώρι και αναχώρησε για τα Πηγάδια.