Ο Μιχάλης Ρεΐσης για το ελαιοτριβείο Μεσοχωρίου: "Συγχαρητήρια στον π. Στυλιανό και την εκκλησιαστική επιτροπή της Παναγίας"

Ο Μιχάλης Ρεΐσης για το ελαιοτριβείο Μεσοχωρίου: "Συγχαρητήρια στον π. Στυλιανό και την εκκλησιαστική επιτροπή της Παναγίας"

Πριν μερικά χρόνια είχαμε πάει για οικογενειακές διακοπές Χριστουγέννων στην Πελοπόννησο και περάσαμε και από την Αρχαία Ολυμπία, όπου και επισκεφτήκαμε ένα πρότυπο ελαιοτριβείο, το οποίο ήταν αξιοζήλευτο! Καθαρό, με εξυπηρετικό και ευδιάθετο προσωπικό, έτοιμο να δώσει τις υπηρεσίες του στους ελαιοπαραγωγούς.

Μου έχουν μείνει στην μνήμη όλες οι σκηνές εκεί και πραγματικά θα ονειρευόμουν κάτι παρόμοιο στο νησί μας, μέχρι που έκλεισα ραντεβού για το πρωΐ στο εκκλησιαστικό ελαιοτριβείο της Παναγίας της Βρυσιανης στο Μεσοχώρι. Ήμουν πρώτος στην σειρά, έφτασα 7.30 π.μ. και με περίμεναν ο Γιάννης ο Μαστρογιάννης με τον Μανώλη τον Νοταρά και ο Νικήτας ο Μαντικός με ένα διάπλατο χαμόγελο και οι τρεις.

Το ελαιοτριβείο πραγματικά έλαμπε από καθαριότητα, στην είσοδο έχει μέχρι και χαλί να πατήσεις, όπως και σε άλλα σημεία του ελαιοτριβείου. Τα παιδιά λοιπόν έλαβαν δράση ξεφόρτωσαν τις ελιές, τις έριξαν στην υποδοχή και ξεκίνησε η επεξεργασία για την επεξεργασία του καρπού και την παραγωγή του λαδιού. Ήρθε και ο Α’ μηχανικός ο Γιώργος ο Λύκος κατά την παραγωγή και όλα πήγαν πρίμα. Τα λάδια μας ήρθαν περισσότερο από όσο προσδοκούσαμε , η ποιότητα και το χρώμα, απίστευτα!

Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό του ελαιοτριβείου! Πολλά συγχαρητήρια στον Πάτερ Στυλιανό και την εκκλησιαστική επιτροπή της Παναγίας της Βρυσιανης για την πρωτοβουλία ανακαίνισης του ελαιοτριβείου, στους τεχνικούς, στο εργατικό δυναμικό και σε όσους άλλους συντέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Καλή σοδειά σε όλους τους ελαιομαζευτές και η Παναγία η Βρυσιανή να τους έχει πάντα καλά ! Παναγία Βρυσιανή

16.11.2022

Καρπαθιακά Νέα