Μηνάς Ν. Κωνσταντίνου: "Διαμάντι το νέο βιβλίο του Νίκου Ζαβόλα, Ο Μεγάλος Ταξιδευτής"

Μηνάς Ν. Κωνσταντίνου: "Διαμάντι το νέο βιβλίο του Νίκου Ζαβόλα, Ο Μεγάλος Ταξιδευτής"

του Μηνά Ν. Κωνσταντίνου

Ένα ταξίδι στην ποίηση που θα συναρπάσει τον κάθε αναγνώστη από την πρώτη στιγμή που θα διαβάσει τα λογοτεχνικά κείμενα στο νέο βιβλίο του Νίκου Ζαβόλα,

“Ο Μεγάλος Ταξιδευτής”.

Μια τεράστια αναφορά από τον συγγραφέα Νίκο Ζαβόλα εις στον αείμνηστο Νίκο Διάκο από το Μεσοχώρι της Καρπάθου με όμορφες συγκλονιστικές μαντινάδες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της αγαπητής φίλης Maria Scoullos Lagonikos.

Θα σταθώ σε μια αλήθεια που ξαφνικά αποκαλύπτεται στην επικαιρότητα και θεωρώ ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει γνωστό σε όλο το πανελλήνιο!

Η τεράστια επιτυχία του Μανώλη Αγγελόπουλου, το τραγούδι “Τα Μαύρα Μάτια σου” ήταν μια παραλλαγή από μαντινάδες του Νίκου Διάκου! Δεν θα σας πω τους αρχικούς στίχους (μαντινάδες), θα σας αφήσω να τους αναζητήσετε μέσα από το βιβλίο “Ο Μεγάλος Ταξιδευτής” που με τόσο μεράκι έγραψε και επιμελήθηκε ο Νίκος Ζαβόλας!

Θεωρώ είναι ένα βιβλίο που ο κάθε Καρπάθιος και όχι μόνο θα μπορούσε να το διαβάσει με μεγάλη ευχαρίστηση και να το κρατήσει στη βιβλιοθήκη του σαν έναν πολύτιμο θησαυρό!

Νίκο μου χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω και να κουράσω τους αναγνώστες αυτής της ανάρτησης θα ήθελα να σε συγχαρώ δημόσια για το νέο σου διαμάντι και βέβαια μένω ευγνώμων που το παρέλαβα από τα χέρια σου με την υπογραφή σου!

Είναι μεγάλη η τιμή να παραλαμβάνει κανείς το βιβλίο (παιδί) ενός συγγραφέα υπογεγραμμένο κατ’ ιδίαν!

Πολλά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες σε ότι και αν σκεφτείς μελλοντικά να εκδόσεις!

11.2.2023

Καρπαθιακά Νέα