Ο Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου στην Ι. Μονή Ιβήρων, λίγο πριν από την υποδοχή του Πατριάρχη

Ο Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου στην Ι. Μονή Ιβήρων, λίγο πριν από την υποδοχή του Πατριάρχη

Έφτασε στο Άγιον Όρος λίγο πριν τις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου 2022, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην υποδοχή ήταν και ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Μαναρουλά.

Στο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, του Ραφαήλ Γεωργιάδη (ope.gr), ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος είναι μαζί με τον Επίσκοπο Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομος.

Κατά την άφιξή του στο λιμανάκι της Δάφνης ο Παναγιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον πολιτικό διοικητή Αθανάσιο Μαρτίνο και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους. Ακολούθως έφτασε στις Καρυές, όπου τον υποδέχθηκαν οι ηγούμενοι και οι αντιπρόσωποι των είκοσι μονών και στην συνέχεια ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ι. Μονές Ιβήρων, όπου θα καταλύσει το πρώτο βράδυ και θα λειτουργήσει την επομένη ως Ιερεύς στο Παρεκκλήσι της Πορταΐτισσας, Καρακάλλου και Μεγίστης Λαύρας, καθώς και την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, ενώ την Κυριακή, το πρωί, θα προεξάρχει της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

 

Αποστολή: Άγιον Όρος – Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr