Μοναδικές στιγμές κατάνυξης και περισυλλογής στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου (pics)

Μοναδικές στιγμές κατάνυξης και περισυλλογής στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου (pics)

Στιγμές κατάνυξης και περισυλλογής νιώσαμε χθες, πανθομολογουμένως, κατά την διάρκεια της αγρυπνίας που τελέσθηκε στον Ιερό μας Ναό, επί τη εορτή της Παναγίας της Παραμυθίας, του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού και του Αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Ηγούμενος της Ι.Π.κ.Σ.Μ. Αγίου Γεωργίου Βασσών, Ιεροκήρυκας και πνευματικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος , συνταξιούχος δάσκαλος και Θεολόγος.

Οκτώ ιερείς από ενορίες της νήσου, τίμησαν την Παναγία μας και τους Εορτάζοντες Αγίους.

Οι πατέρες Δημήτριος Ζαγόρας, Ιωάννης Νερατζούλης, Δημήτριος Σκαρβελάκης, Στυλιανός Φασούλας, Μιχαήλ Φράγκος και Αλέξανδρος Πανουτσόπουλος ως και ο Αρχιμ. Αμβρόσιος προϊστάμενος του Ιερού μας Ναού.

Τους ευχαριστούμε για την έμπρακτη ένδειξη αγάπης καθώς και για το ότι “τηρούν την ενότητα του Πνεύματος, εν τω συνδέσμω της ειρήνης” (Εφεσ. δ´, 3).

Ευχαριστούμε επίσης τους Ιεροψάλτες που πλαισίωσαν το Ιερό Αναλόγιο και απέδωσαν ύμνους της Παναγίας και των Αγίων.

Οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, οι κύριες της υποεπιτροπής Μεγάρου καθώς και αρκετοί εθελοντες , έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, για να είναι όλα έτοιμα και σε τάξη.

Τελέσθηκαν: Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, Όρθρος και Θεία Λειτουργία και η ευλογία του κολλύβου εις τιμήν και μνήμην των Αγίων.

Μετά την πνευματική τράπεζα ακολούθησε και η υλική στην αίθουσα του ιερού μας Ναού, όπου όσοι συμμετείχαν απόλαυσαν όσα είχαν ετοιμασθεί και προσφέρθηκαν με αγάπη .

Βοήθεια μας οι Άγιοι και ευχαριστούμε όλους ξανά για την συμμετοχή τους.

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου.

21.1.2023

Καρπαθιακά Νέα