Νέο προεδρείο και μέλη στη νεοσύστατη δημοτική επιτροπή του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ (pics)

Νέο προεδρείο και μέλη στη νεοσύστατη δημοτική επιτροπή του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ (pics)

Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2024, η πρώτη συνεδρίαση του Δήμου Καρπάθου για την εκλογή του νέου προεδρείου καθώς και για τα μέλη της νέας δημοτικής επιτροπής που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στον δήμο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για νέο όργανο με πάρα πολλές αρμοδιότητες, καθώς αντικαθιστά τις προηγούμενες Επιτροπές Οικονομικών, Ποιότητας Ζωής και Εκτελεστική.

Νωρίτερα τελέστηκε Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου- Κάσου κ. Αμβρόσιο.

Στον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, απευθύνθηκε στους νέους τοπικούς άρχοντες λέγοντάς τους, ότι εύχεται να τους φωτίζει και να τους δίνει δύναμη ο Θεός. Πρέπει, όπως ανέφερε, να υπάρχει ομόνοια και συνεργασία μάλιστα «με την κατανόηση λύνονται όλα τα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο όπου υπάρχουν διαφωνίες αυτό να γίνεται με κόσμιο τρόπο μάλιστα αστειευόμενος ανέφερε ότι οι Συνεδριάσεις ακούγονται από το ραδιόφωνο και υπάρχουν περιπτώσεις που ίσως χρειάζεται η ζωντανή μετάδοση να… μην ακούγεται παραπέρα.

Ο νέος δήμαρχος, κ. Φελλουζής, στην ομιλία του έδωσε το σύνθημα για «σκληρή δουλειά», γιατί οι πολίτες της Καρπάθου, όπως ανέφερε, πρέπει να δουν τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται χωρίς χρονοτριβές. Μάλιστα φρόντισε να τονίσει ότι δεν απαξιώνει ότι έχει γίνει στο παρελθόν αλλά η νέα δημοτική αρχή εκλέχτηκε για να προχωρήσει την Κάρπαθο στο μέλλον.

Νέος πρόεδρος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος πρώτος σε σταυρούς  Δημήτρης Κωνσταντινίδης νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου. Αντιπρόεδρος ο Δρ Αλέξανδρος Χριστοδούλου και γραμματέας ο Ιωάννης Χαλκιάς.Από την δεύτερη παράταξη προτάθηκε για αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου.Ενώ Γραμματέας εξελέγη ο Ιωάννης Χαλκιάς.

Στην νέα δημοτική επιτροπή από την Πρόοδο Καρπάθου οι:  Πρωτόπαπας Νικόλαος, Θεοδόσης Μανωλάκης Θεοχαρούλα Δημάρχου Μηνάς Πρωτόπαπας και από την δεύτερη παράταξη εκλέχτηκαν οι Μιχάλης Μανωλάκης  και Γιώργος Βασιλαράκης.

Απουσίαζαν οι κ.κ. Μιχάλης Μανωλάκης και Χρήστος Λουλούδης.

φωτογραφίες Πωλ Βιττωρούλης, Δήμος Καρπάθου

3.1.2024

Καρπαθιακά Νέα