Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καρπάθου η Έπαρχος κα Νικολαϊδου -Συναντήθηκε με την ιατρική ομάδα που έκανε την καισαρική

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καρπάθου η Έπαρχος κα Νικολαϊδου -Συναντήθηκε με την ιατρική ομάδα που έκανε την καισαρική

Η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου σε προγραμματισμένη της επίσκεψη, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ», κο Στασινόπουλο Βασίλειο.

Τη συζήτηση μονοπώλησε η τελευταία επιτυχία των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, με την πρώτη γέννηση μωρού με καισαρική τομή υπό γενική αναισθησία. Έχουν πραγματοποιηθεί άλλες εννέα (9) γέννες με φυσιολογικό τοκετό.

Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση, για να συνεχιστούν οι επιτυχίες σε όλων των ειδών τα χειρουργεία, είναι η δημιουργία Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας (Ν.Υ.Α.) δίχως αιμοληψίες. Ο κος Στασινόπουλος έχει διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και είμαστε ένα βήμα πριν την τελική έγκριση του εν λόγω τμήματος.

Αυτό θα καταστήσει δυνατή την πραγματοποίηση χειρουργείων, προγραμματισμένων αλλά και έκτακτων, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους μόνιμους κατοίκους της Επαρχίας μας αλλά και στους επισκέπτες.

Παρών στη συνάντηση ήταν και η ιατρική ομάδα που συμμετείχε στον τοκετό. Ο γυναικολόγος κος Παύλος Τσίγκος, ο ορθοπεδικός Παναγιώτης Ντεϊμεντές, η παιδίατρος κα Καραγεωργιάδου, η αναισθησιολόγος κα Στέλλα Κοντογιανοπούλου, η μαία κα Μαρία Γιαβάση, και οι νοσηλεύτριες κα Καραμάνου και κα Βασιλαράκη.

Όλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την μη δυνατότητα αιμοδοσίας.

Η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου, αντιλαμβανόμενη το πόσο αναγκαία είναι η δημιουργία Ν.Υ.Α. στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, ενημερώθηκε σχετικά και έθεσε το αίτημα των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, ως άμεση προτεραιότητά της και ήδη επικοινώνησε με τους αρμόδιους, ώστε να υλοποιηθεί το αίτημά τους.

«Προτεραίοτητα δική μου και του Περιφερειάρχη μας κου Χατζημάρκου, είναι η υγεία όλων μας. Και συγκεκριμένα ένα σύστημα υγείας που θα μας δίνει ασφάλεια, ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη», σημείωσε η Έπαρχος.

29.8.2023

Καρπαθιακά Νέα