Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του 7ου Θερινού Σχολείου Πυλών Καρπάθου

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του 7ου Θερινού Σχολείου Πυλών Καρπάθου

Την Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε το 11ο και τελευταίο μάθημα στο 7ο Θερινό μας Σχολείο.

Δίδαξε ο Δάσκαλος κ.Χρήστος Ρακιτζής, με θέμα «Η Μικρασιατική καταστροφή». Εξιστόρησε τα σχετικά γεγονότα με φωτογραφικό υλικό, έκανε αναφορά στη στάση των Μεγάλων Δυνάμεων απέναντι στην Ελλάδα και στο προσφυγικό ζήτημα. Έκλεισε με τους όρους «ιστορική συνείδηση» και «ιστορική ενσυναίσθηση»!

Στη συνέχεια διάλεξαν τα παιδιά ποια παιχνίδια τους άρεσαν πιο πολύ και τα ξανάπαιξαν με πολύ κέφι και όρεξη! Κυριαρχούσαν, βέβαια, οι νερόμπαλες και οι…. νεροβομβίδες!

Την Τρίτη ώρα η μαθήτρια Μαρίζα Κωνσταντινίδη παρουσίασε το βιβλίο της αείμνηστης Αγγελικής Βαρελλά « Δώσε την αγάπη».

Ο κύκλος του 7ου Θερινού Σχολείου έκλεισε με συζήτηση με τα παιδιά, τις παρατηρήσεις τους τι τους άρεσε και τι δεν τους άρεσε στο φετινό Θερινό Σχολείο.

Ο π.Καλλίνικος ευχαρίστησε τα 54 παιδιά για τη συμμετοχή τους, τους δασκάλους που εντελώς αφιλοκερδώς και με μεράκι δίδαξαν τα παιδιά, τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη τους και τα κεράσματά τους, το ΚΤΕΛ Καρπάθου για τη μεταφορά των μαθητών και την κ. Δήμητρα Διαβολίτση, που το συντόνισε και τους βοηθούς για την πολύτιμη συμβολή τους. Δόθηκαν τα αναμνηστικά ενθύμια και τα τελευταία κεράσματα… δόθηκαν από… ψηλά!

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι παιδιά!

Ελπίζω να φύγατε ωφελημένα!

Αρχιμανδρίτης Καλλίνινικος Μαυρολέων