ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο αποχετευτικό ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ (pics)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο αποχετευτικό ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ (pics)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Όλυμπος Καρπάθου

21/7/2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ. Πρωτ.: 119ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ                                                                     ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΛΥΜΠΟΥ                                                                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ Μετά από αίτημα της Κοινότητας Ολύμπου προς τις υπηρεσίες του Δήμου Καρπάθου έγινε,ύστερα από αρκετά χρόνια αναμονής, συνολική παρέμβαση στον χώρο διοχέτευσης των λυμάτων του οικισμού Διαφανίου ο οποίος είχε ήδη κορεστεί.

Συγκεκριμένα:α. Εκκενώθηκαν με την βοήθεια αποφρακτικού όλα τα φρεάτια από τα στερεά υλικά που συγκεντρώθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια καιβ. Σφραγίστηκε το παλαιό όρυγμα και δημιουργήθηκαν δύο νέα μεγάλου βάθους. Και στα δύο τοποθετήθηκε σκύρα για την μέγιστη δυνατή απορροφητικότητα.Για να δοθεί οριστική λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, η νυν Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Κοινότητα Ολύμπου έχει προχωρήσει στην εκπόνηση μελετών, κόστους 50.000 ευρώ, που αφορούν τόσο την Όλυμπο όσο και το Διαφάνι.Πρόκειται για μελέτες που προβλέπουν την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος και σημείων επεξεργασίας λυμάτων με συστήματα τύπου κόμπακτ, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά πρότυπα.Το κόστος υλοποίησης των δύο έργων ανέρχεται στο 1.000.000 περίπου ευρώ και είναι προφανές ότι δεν μπορεί να καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου .

Ο όλος σχεδιασμός έχει ήδη κατατεθεί για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και θα εξεταστεί η υποβολή τους για χρηματοδότηση και από το “ΥΜΕΠΕΡΑΑ”.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου κ. Ηλίας Β. Παπαηλίας και όλα ανεξαίρετα τα Μέλη του Συμβουλίου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια τόσο τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Γιάννη Θεμ. Νισύριο, όσο και τον Αντιδήμαρχο κ. Μανoλη Ι. Παραγυιό για το ενδιαφέρον τους και την άμεση και έγκαιρη διευθέτηση του θέματος με τις πρόσφατες εργασίες.

Επίσης επειδή συνέβαλαν με την ανάθεση και εκπόνηση των απαραίτητων μελετών στο να βρεθούμε ένα βήμα μακριά από την οριστική λύση της διαχείρισης των λυμάτων των οικισμών Ολύμπου και Διαφανίου.Στόχος του Δήμου, της Κοινότητας και των Απανταχού Ολυμπιτών θα πρέπει να αποτελεί από εδώ και στο εξής η χρηματοδότηση των έργων αυτών ώστε να υπάρχει μια βιώσιμη περιβαλλοντικά ανάπτυξη στον αγαπημένο μας τόπο!

22.7.2023

Καρπαθιακά Νέα