Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκακιστικό τουρνουά στην μνήμη του Εμμανουήλ Παναγιώτου

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκακιστικό τουρνουά στην μνήμη του Εμμανουήλ Παναγιώτου

1ο θερινό πρωτάθλημα Καρπάθου

“Εμμανουήλ Παναγιώτου”

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκακιστικό τουρνουά στην μνήμη του Εμμανουήλ Παναγιώτου, ιδρυτικού και επίτιμου μέλους του συλλόγου μας καθώς και ενός εκ των πρώτων Καρπαθίων σκακιστών. Του τουρνουά διεξήχθη σε ένα πολύ όμορφο κλίμα, ακριβώς όπως άρμοζε για να τιμήσουμε τον αγαπητό μας φίλο, του οποίου την απώλεια δεν έχουμε ακόμη αποδεχθεί.

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με επιτυχία και δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στους νικητές, προερχόμενα τόσο από την οικογένεια του εκλιπόντος Μανωλη Παναγιώτου όσο και από τον όμιλό μας.

Την διεξαγωγή του πρωταθλήματος τίμησε με την παρουσία του και ο παλαίμαχος σκακιστής και συνταξιούχος μηχανικός, κος Καραξής, ως φίλος του σκακιού και ιδιαιτέρως του Εμμ. Παναγιώτου. Μάλιστα, ο κος Καραξής υποστήριξε τον όμιλό μας και με οικονομική ενίσχυση, ενώ κατά την επίσκεψή του είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει και ταλαντούχους αθλητές του ομίλου μας.

Το πρωτάθλημα χωρίστηκε σε δυο group, όπου στο A group κυριάρχησε ο Georgios Chaliamanis, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, ο οποίος ήρθε να ζήσει στην Κάρπαθο, το νησί της συζύγου του. Ο κος Χαλιαμάνης υπήρξε εκ των κορυφαίων Ελλήνων σκακιστών και η διαμονή του στο νησί μας ειναι ευλογία για τον όμιλό μας. Πρέπει να αναφέρουμε οτι ο κος Χαλιαμάνης διέθεσε κάθε χρηματικό έπαθλο που του αναλογούσε στον όμιλό μας.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο πρόεδρος του Ομίλου μας, ο μαθηματικός κος Μανολης Βιτωρουλης ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο αρχιφύλακας του αστυνομικού μας τμήματος, κος Γεωργιος Δεμερουτης.

Πρέπει να τονιστεί ότι, εξαίρετη ήταν και η συμμετοχή του εκπαιδευτικού κύριου Vasilas Mihalis, ο οποίος ειναι και ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του νησιού μας. Επίσης, πολύ καλή εμφάνιση είχε και ο μηχανικός Thomas Mantzaridis ενώ θα θυμόμαστε τον φαρμακοποιό Vasilis Nouaros, για τις εξαιρετικές παρτίδες στην πρώτη κιόλας εμφάνιση του!

Στο group των μικρών μας αθλητών, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γεώργιος Σεβδαλής, ενώ ακριβώς πίσω του ήταν η πολύ ταλαντούχα Άννα Βιτωρούλη. Την τρίτη θέση κατέκτησε μετά από αγώνες γρήγορου χρόνου η Βενετία Λούπη, καθώς τους ίσους βαθμούς συγκέντρωσαν και οι Κυριακή Κατωγυριτη και Εμμανουήλ Πανάρετος, το οποίο ειναι αξιόλογο αποτέλεσμα για τους μικρούς μας σκακιστές!

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν, όπως και τους χορηγούς μας που βοηθούν να ξεπερνάμε πολλά εμπόδια. Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον κύριο δήμαρχο, Ιωάννη Νισύριο καθώς και στην επιτροπή διαχείρισης του Πνευματικού Κέντρου στο Κονάκι, για την παραχώρηση της αίθουσας.

Το πρωτάθλημα στην μνήμη του κου Παναγιώτου θα συνεχίσει να διεξάγεται κάθε καλοκαίρι, έτσι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Υ.Γ.

Επισημαίνουμε ότι εξετάζουμε το αίτημα πολλών παιδιών να επαναδιοργανωνόσουμε το θερινό μας camp. Θα πρέπει να διαγραμμιστούν πολλά πράγματα για να το καταφέρουμε, αλλά υποσχόμαστε να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να ικανοποιήσουμε τους μικρούς μας φίλους!