Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και ηρωικής νήσου Κάσου κ.κ.Αμβροσίου και του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε τριήμερο συνέδριο στην Κάρπαθο , με επίσημο προσκεκλημένο τον Ακαδημαϊκό καθηγητή και Πρόεδρο του Κέντρου Μικρασιατικών σπουδών κ.Πασχάλη Κιτρομηλίδη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Ιωνίας απο τις πατρογονικές τους εστίες.
Τίτλος του συνεδρίου “Καρπάθιοι στη Μικρά Ασία – Μικρασιατική Καταστροφή”
Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας , την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στο Μέγαρο με την συνεργασία του συλλόγου μας .
Ο Σεβασμιώτατος μας συγκίνησε με την αφήγηση ζωής του, καθώς κατάγεται από προσφυγική οικογένεια.Ολοι οι ομιλητές ειχαν κατι σημαντικό να μας πούν και το ακροατήριο παρακολούθησε τις ομιλίες τους με ενδιαφέρον.
Στο τέλος προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές για ολους τους παρισταμένους.