Ιερά αγρυπνία στους Άγιους Απόστολους προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αλεξίου

Ιερά αγρυπνία στους Άγιους Απόστολους προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αλεξίου
Απόψε στις 9 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων πόλεως Καρπάθου θα τελεσθεί Ιερά αγρυπνία.
Προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αλεξίου εκ Βόλου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο .

Πτυχιούχος φυσικής και θεολογίας, ο π. Αλέξιος Αλεξόπουλος, από το 2006 είναι προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου στα Μελισσάτικα.

Τα Καλύβια ή Μελισσάτικα Καλύβα ή απλώς Μελισσάτικα συνοικίστηκαν γύρω στα 1800. Παλιότερα πιθανότατα υπήρχαν πέτρινα καλύβια ορθογώνια ή θόλοι, που τα χρησιμοποιούσαν οι ιδιοκτήτες τους, όταν κατέβαιναν από τη Μακρινίτσα, για να μαζέψουν τις ελιές το χειμώνα. Το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους είχαν πληθυσμό μαζί με τον Κάκαβο 409 κατοίκους. Μέχρι το 1912 ήταν οικισμός της κοινότητας Μακρινίτσας. Από το 1912 ως το 1972 αποτέλεσε ιδιαίτερη κοινότητα, που συμπεριελάμβανε και τα Κουγιάτικα. Από το 1972 μέχρι σήμερα είναι οικισμός του δήμου Νέας Ιωνίας. Με την απογραφή του 2001 καταμετρήθηκαν 650 κάτοικοι.
Ο ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Μοδέστου στα Μελισσάτικα κτίστηκε το 1876 στη θέση άλλου μικρότερου ναού. Είναι τρίκλιτη βασιλική με στοά στη νότια και δυτική πλευρά (νάρθηκας). Τον Αύγουστο του 2001 καταστράφηκε εσωτερικά από πυρκαγιά και έτσι χάθηκαν πολλά εκκλησιαστικά κειμήλια (βιβλία, εικόνες, σκεύη) μεγάλης ιστορικής αξίας.