Παρουσιάστηκε με εκπληκτική επιτυχία στην Αθήνα το βιβλίο της Έφης Σαβουλίδου Λεντάκη "ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ - 25 χρόνια μετά είναι ακόμη εδώ" (pics)

Παρουσιάστηκε με εκπληκτική επιτυχία στην Αθήνα το βιβλίο της Έφης Σαβουλίδου Λεντάκη "ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ - 25 χρόνια μετά είναι ακόμη εδώ" (pics)

 

Παρουσιάστηκε την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, με εκπληκτική επιτυχία στο κατάμεστο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ στην Αθήνα το νέο βιβλίο της ψυχολόγου-φιλολόγου Έφης (Φωτεινής) ΣαβουλίδουΛεντάκη —συζύγου του αείμνηστου συμπατριώτη μας Ανδρέα Βασ. Λεντάκη— που εκδόθηκε πρόσφατα από το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης “ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ”με τον τίτλο “ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ – 25χρόνια μετά είναι ακόμη εδώ”.

Η εκδήλωση άνοιξε με πατριωτικό χαιρετισμό του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων αμ. επίκ. καθηγητή ιατρικής κ. Ιωάν. Γ. Καραϊτιανού ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στους δεσμούς και στη σχέση του Ανδρέα Λεντάκη με την Κάρπαθο, το νησί της οικογενειακής του καταγωγής.

Ακολούθησε ο θερμός χαιρετισμός του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκου Κενεβέζου που εστίασε στους αγώνες του Ανδρέα Λεντάκη για την Κύπρο.

Για το παρουσιαζόμενο βιβλίο μίλησαν κατά σειράν οι εξής:

α. Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελληνικής Κυβέρνησης,

β. Αντώνης Μακρυδημήτρης, Ομότ. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και

γ. Γιάννης Πανούσης, Ομότ. Καθηγητής Εγκληματολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στα μουσικά ιντερμέδια της εκδήλωσης συμμετείχε η βιολονίστρια Βίλμα Ζιόγκα, κορυφαία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (Ε.Ρ.Τ.).

Η ωραία αυτή παρουσίαση έκλεισε με τον συγκινητικό χαιρετισμό και τις ευχαριστίες της συγγραφέως Έφης (Φωτεινής) Σαβουλίδου-Λεντάκη, Προέδρου του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης “ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ”, που 25 χρόνια τώρα πασχίζει ακατάπαυστα να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη και να αναδείξει τη ζωή και το έργο του συζύγου της Ανδρέα Λεντάκη. Guest Star της εκδήλωσης ο νέος μουσικός Νίκος Αποστολόπουλος που ερμήνευσε εξαιρετικά με τη συνοδεία της κιθάρας του το πασίγνωστο “Τραγούδι του Αντρέα” του Μίκη Θεοδωράκη.

Την εξαίρετη εκδήλωση συντόνισε άρτια ο δημοσιογράφος Γιώργος Πιέρρος. Στο ακροατήριο παραβρέθηκε ο Κωνσταντίνος Ανδρέα Λεντάκης, Δρ. Πολιτικών Επιστημών, γιος του αείμνηστου πολιτικού και συγγραφέα.

 

Από πλευράς Δωδεκανήσου και Καρπάθου παραβρέθηκαν οι:

α. Γιάννης Φραγκούλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς

β. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Ομότ. Καθηγητής Λαογραφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και

γ. Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης, Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου. Γ.Ν.Τσ.

     

1.2.2023

πηγή Καρπαθιακά Νέα