"Το πρόβλημα της Καρπάθου είναι ότι... δεν πιάνει καλά η τηλεόραση" αυτή ήταν η απάντηση στην ερώτηση του Παττακού για τα προβλήματα της Καρπάθου

"Το πρόβλημα της Καρπάθου είναι ότι... δεν πιάνει καλά η τηλεόραση" αυτή ήταν η απάντηση στην ερώτηση του Παττακού για τα προβλήματα της Καρπάθου

Σαν σήμερα το 1970, δηλαδή πριν από 42 χρόνια, άσπριζαν σοκάκια κι οι μαθητές των σχολείων έκαναν πρόβες για τη «μεγάλη» επίσκεψη. Περίμεναν τον αντιπρόεδρο της χουντικής κυβέρνησης, τον Στυλιανό Παττακό στην Κάρπαθο.

Ο Αντιπρόεδρος της χούντας, Στυλιανός Παττακός, με την παρουσία κι άλλων επισήμων, εγκαινίασε στο αεροδρόμιο της Καρπάθου. Μάλιστα τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου και τον χειροκροτούσε (δείτε το video). Στη συνέχεια  ο Παττακός εγκαινίασε τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στα Πηγάδια κι έπειτα τράβηξε στην Μητροπολιτική έδρα του νησιού, στο Απέρι. Λίγο αργότερα  έπιασε το μυστρί και έβαλε την πλάκα στο σημείο που χτίστηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου.

Δεν μάθαμε αν έριξε καμιά γυροβολιά όπως το συνήθιζε στις επισκέψεις του. ΄Όμως κάτι ξετρυπώσαμε και αιτία είναι το μνημονικό του Ηλία Λογοθέτη. Ο 15χρονος Ηλίας, ήταν παιδί του σχολείου και θυμάται ότι τους έβγαλαν στην πλατεία του Επαρχείου να υποδεχτούν τον Παττακό. Εκεί λοιπόν έγινε μια ενδιαφέρουσα στιχομυθία.

Ο Παττακός ζήτησε να μάθει τα προβλήματα του νησιού κι ο μόνος που βρέθηκε να μιλήσει ήταν ένας συνταξιούχος Αστυφύλαξ που ζούσε στο Απέρι, ο οποίος ανέφερε ότι το πρόβλημα της Καρπάθου ήταν το ασθενές τηλεοπτικό σήμα της ΥΕΝΕΔ του είπε ότι “δεν πιάνει καλά η τηλεόραση”!