Πωλ Βιττωρούλης: Στιγμιότυπα από την θαυμάσια εκδήλωση των χορωδιών της Ι.Μ. Καρπάθου

Πωλ Βιττωρούλης: Στιγμιότυπα από την θαυμάσια εκδήλωση των χορωδιών της Ι.Μ. Καρπάθου

Ανταπόκριση Πώλ Βιττωρούλης

Το βράδυ του Σαββάτου, 1 Απριλίου 2023, η πρωτεοεμφανιζόμενη παδική χορωδία όπως και η χορωδία ενηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου έδωσαν συναυλία με τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους στο μέγαρο της Ευαγγελίστριας στην πρωτεύουσα του νησιού.

Οι χορωδοί απέδωσαν θαυμάσια και μελωδικότατα τους ύμνους της περιόδου, καθώς και τα ψαλτοτράγουδα. Ιδιαίτερα καλή εντύπωση άφησε η παιδική χορωδία που εμφανίστηκε για πρώτη φορά και έκλεψε τι καρδιές των γονιών και των παρευβρισκομένων στο μέγαρο. Την παρουσίαση και τον σχολιασμό είχε αναλάβει και έκανε ο ιδιαίτερα έμπειρος σε πολιτιστικές δράσεις, Ιεροκύρηκας Ι.Μ. Καρπάθου και Κάσου, Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυρολέων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος συνεχάρη τους Χοράρχες Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Μαναρουλά και του πρεσβύτερου π. Μιχαήλ Φράγκου που επιμελήθηκε την παιδική χορωδία καθώς και τους χορωδούς των δυο χορωδιών, για την σπουδαία αυτή συναυλία που παρεχώρησαν. Στα παιδιά προσέφερε ως αντίδωρο χρήσιμα βιβλία.

Η Έπαρχος Καρπάθου και Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαϊδου ενθουσιασμένη έγραψε για τη συναυλία στο προφίλ της :

“Στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας από την Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία της ΙΜΚΚ , απολαύσαμε απόψε μία υπέροχη μουσική πανδαισία , απολαύσαμε ύμνους βυζαντινούς και μελωδίες που άγγιξαν την ψυχή μας και έκαναν τις εσωτερικές χορδές της να πάλλονται από συγκίνηση και από ενθουσιασμό .

Πολλά συγχαρητήρια

σε όλους !!!!”

 

2.4.2023

Καρπαθιακά Νέα