Πόπη Νικολαΐδου για τα σχολεία: "Ο Δήμος Καρπάθου δεν αιτήθηκε καμία προγραμματική σύμβαση και δεν κατάφερε να απορροφήσει τα διαθέσιμα κονδύλια"

Πόπη Νικολαΐδου για τα σχολεία: "Ο Δήμος Καρπάθου δεν αιτήθηκε καμία προγραμματική σύμβαση και δεν κατάφερε να απορροφήσει τα διαθέσιμα κονδύλια"

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό στα Σχολεία της Καρπάθου , σήμανε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , με προσδοκίες , όνειρα και ελπίδες .

Η Έπαρχος Καρπάθου -Η. Ν. Κάσου , Καλλιόπη Νικολαιδου , βρέθηκε στον Αγιασμό των σχολείων στα Πηγάδια και ευχήθηκε στους μαθητές , καλή και δημιουργική σχολική χρόνια !!

Στην αγωνία των εκπαιδευτικών και των γονέων για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία , τούς διαβεβαίωσε ότι η λύση θα δοθεί άμεσα . Σήμερα 12/09/23 ήδη έχει ενημερωθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα. , και το ΚΤΕΛ Καρπάθου ξεκινά από αύριο τα Σχολικά δρομολόγια των μαθητών .

Στα παράπονα και ερωτήματα πολλών γονιών και εκπαιδευτικών για τα εμφανή κτιριακά προβλήματα των Σχολείων , διευκρίνησε για άλλη μία φορά ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επαρχείο Καρπάθου -ΗΝ Κάσου δεν έχουν καμία ευθύνη , καμία αρμοδιότητα για την συντήρηση των Σχολικών Μονάδων και ενημέρωσε ότι

Στη διάρκεια της θητείας της , ο Δήμος Καρπάθου δεν αιτήθηκε καμία προγραμματική σύμβαση και δεν κατάφερε να απορροφήσει τα διαθέσιμα κονδύλια .

Με έμφαση υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , στο θέμα της συντήρησης των Σχολικών Υποδομών πρωτοπορεί .

Για πρώτη φορά η περιφερειακή αρχή του κ Χατζημάρκου ,

με το ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης της συντήρησης των σχολικών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων , στήριξε δεκάδες σχολεία και εκατοντάδες αίθουσες σε όλα τα νησιά μας .

Η Έπαρχος υποσχέθηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιδιώξει συναντήσεις με φορείς της εκπαίδευσης γιατί ως εκπαιδευτικός και η ίδια αντιλαμβάνεται ότι

Η επένδυση στην παιδεία είναι μονόδρομος αν θέλουμε να αντικρίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση .

12.9.2023

Καρπαθιακα Νέα