Το Chios στην ετήσια ακινησία. Η απάντηση του υφ. Γιάννη Παππά στα καρπαθιακα Νέα

Το Chios στην ετήσια ακινησία. Η απάντηση του υφ. Γιάννη Παππά στα καρπαθιακα Νέα

Αυτή την ώρα, μεσημέρι Τρίτης 14 Μαϊου 2024, το BLUE STAR CHIOS έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για να περάσει στην ετήσια ακινησία του και στο λιμάνι του Πειραιά συνεργεία τεχνικών ήδη έχουν βγάλει τα σωστικά μέσα στην ξηρά. Από την άλλη το γνώριμο ΠΡΕΒΕΛΗΣ ξεκίνησε από χθες τα έκτακτα δρομολόγια στην Κασοκαρπαθία και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, γκρίνια και αμφιβολίες από Κασιώτες και Καρπάθιους.

Τα Καρπαθιακά Νέα επικοινώνησαν με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά, ο οποίος μας έδωσε απαντήσεις για την αντικατάσταση του CHIOS από το ΠΡΕΒΕΛΗΣ.

“Η καθιερωμένη ετήσια ακινησία του πλοίου για επισκευές είναι η αιτία για την αντικατάσταση. Το CHIOS σε έναν μήνα θα επανέλθει στο πρόγραμμα και στα δρομολόγια του”, τόνισε ο κ. Παππάς, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι στο ΠΡΕΒΕΛΗΣ  έγιναν σημαντικές επισκευές και στο πλοίο έπεσαν περισσότερα από 3.000.000 ευρώ. Φτιάχτηκαν σαλόνια, νέα έπιπλα στις καμπίνες. Επίσης έγινε συντήρηση στο σύστημα κλιματισμού του πλοίου (δείτε τις σχετικές φωτογραφίες).

Η σχετική Απόφαση του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, αναφέρει ότι η αντικατάσταση του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ» Ν.Π.10883 από το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρ. 06 γίνεται για το χρονικό διάστημα από 13/05/2024 (αναχώρηση από Πειραιά 18:00) μέχρι και 07/06/2024 (άφιξη Πειραιά 08:50)

14.5.2024

Καρπαθιακά Νέα

πηγή Καρπαθιακά Νέα

14.5.2024