Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στις 07:31 ανοικτά της Νισύρου

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στις 07:31 ανοικτά της Νισύρου

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 07:31 στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Νισύρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο χαρακτηρίζει «ισχυρό» τον συγκεκριμένο σεισμό

Το επίκεντρο της νέας δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου, διευκρίνισε το Ινστιτούτο

seismos-nisiros.jpg
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ως αυτή την ώρα από την δόνηση των 5,3 Ρίχτερ

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο σεισμικές δονήσεις, 4,7 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 22:57 του Σαββάτου και στις 02:25 σήμερα Κυριακή, αντίστοιχα 26 και 27 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του νησιού.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ως αυτή την ώρα.

Για τους σεισμούς μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμιος Λέκκας: «από τις 11:30 χθες το βράδυ είχαμε μια μεγάλη σεισμική δραστηριότητα αφού σημειώθηκαν 4-5 σεισμοί και σήμερα στις 7:30 έγινε ο πιο δυνατός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ. Υπάρχει δύο μήνες δραστηριότητας σε αυτό το υποθαλάσσιο ρήγμα και το παρακολουθούμε. Είναι ένα ρήγμα που δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς με εξαίρεση τις 21 Ιουνίου που είχε δώσει 5,7 Ρίχτερ».

Ανάρτηση του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ. Γεράσιμου Χουλιάρα για τους σεισμούς στη Νίσυρο:

Δείτε LIVE τι καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (παρακολούθηση της σεισμικότητας σε πραγματικό χρόνο τις τελευταίες 48 ώρες)

πηγή www.newsbomb.gr