Συγκινητικά μηνύματα στην Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής για το video της 73ης Επετείου

Συγκινητικά μηνύματα στην Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής για το video της 73ης Επετείου

 Η πανδημία μπορεί να άλλαξε τα δεδομένα της ζωής μας ωστόσο δεν έχει αγγίξει την λατρεία στον τόπο καταγωγής! Κι αυτό αποδεικνύεται από τον μεγάλη και συγκινητική αναγνώριση που δέχθηκε το video της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας για τον εορτασμό της 73ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Είμαστε οι γενιές εκείνες που μαθαίνουν να κρατούν ζεστή την αγάπη κι ολόφρεσκη τη μνήμη ακόμη κι όταν αυτή μεταφέρεται ψηφιακά!

 

Το video της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας για τον εορτασμό της 73ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα κατατέθηκε στο Facebook της Ομοσπονδίας, απεστάλη σε εφημερίδες και, μέσω email, σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας. Πολλοί από αυτούς επαίνεσαν την Ομοσπονδία για το video και το μέχρι τώρα έργο της, όπως εξάγεται από τις περικοπές ορισμένων σχολίων που ακολουθούν.

 

Η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής…  εξέπεμψε μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας  …  κατάφερε να ενώσει τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και να μεταφέρει επίκαιρα μηνύματα για τον ρόλο και τους αγώνες των Δωδεκανησίων της Αμερικής τόσο για την Ενσωμάτωση όσο και για την διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων στις νεότερες γενιές  …  Η νεότερη γενιά των Δωδεκανησίων και οι καλλιτέχνες απέδειξαν ότι οι Δωδεκανήσιοι διατηρούν τις παραδόσεις του τόπου τους και παράγουν τον δικό τους πολιτισμό στις ΗΠΑ.  (Αναμνήσεις, Νέα Υόρκη).

 

Μόλις παρακολούθησα το video της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας για την εορτή της Ενσωμάτωσης στην Αμερική. Ξέρω πόσα σημαντικά έχει στο ενεργητικό της, ακούραστη όπως πάντα, μας κρατά ενήμερους.

(Μηνάς Αλεξιάδης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών).

 

The Federation did a great job again for all of us.

(Chris Michalakis, Michigan).

 

Thanks to Dodekanisian Federation for the celebration of Ensomatosis and all it is doing for Dodekanisa and the Dodekanisians in Diaspora and keeping us connected with our beloved islands of origin in Greece. All of us are very proud and grateful!

(Ηλίας Τομάζος, πρόεδρος Παν-Ροδιακού Συλλόγου Αμερικής “Απόλλων”, Connecticut).

 

Thank you so much – this (video) was beautifully done. Listening to everyone and the beautiful music brought tears to my eyes and memories of my beloved father Elias Romeos. Everyone stays safe and well, and next year we all celebrate together.

(Stella Boyiantzis, New York).

 

Thanks for sharing this beautiful event. It reminds us of happier times, which we’ll see again hopefully soon. But as some speakers alluded to, we must remain vigilant. Especially considering recent Turkish government aggression in Greece. We celebrate our freedom and NOT forgetting it. Zito & God bless all!

(Maria Lyrist, New York).

 

Παρακολούθησα το video από την αρχή μέχρι το τέλος και το απόλαυσα. Συγχαρητήρια σ’ αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία και το οργάνωσαν και σ’ αυτούς που συμμετείχαν.

(Άννα Κουλάκη, Νέα Υόρκη).