Το "συναπάντημα ψυχής", τα ποίηματα της Φωτεινής Θεοχαρίδη και της μητέρας της, παρουσιάζονται στο Όθος Καρπάθου

Το "συναπάντημα ψυχής", τα ποίηματα της Φωτεινής Θεοχαρίδη και της μητέρας της, παρουσιάζονται στο Όθος Καρπάθου

Σήμερα Κυριακή,  22 Μαΐου 2022, στις 18.00, στο Δημοτικό Μέγαρο Όθους Καρπάθου,  παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή της Φωτεινής Θεοχαρίδη.

Το “Συναπάντημα Ψυχής” αποτελεί την ποιητική συνάντηση μητέρας και κόρης, που θα μιλήσει στις καρδιές κάθε γενιάς. Η αγάπη και η συμπόνια τους για τον άνθρωπο, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω απ’ αυτό το εμπνευσμένο και πρωτότυπο βιβλίο.

Η Φωτεινή Θεοχαρίδη έγραφε από τότε που θυμάται τον εαυτό της διηγήματα δοκίμια και κυρίως ποιήματα. Είναι βρεφονηπιοκόμος, ζει και εργάζεται στην ακριτική αλλά πάντα όμορφη Κάρπαθο. Εκτός από την γραφή, αγαπάει πολύ τις κατασκευές, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, και την διακόσμηση. Οι “Δροσοστάλες Σκέψεις” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή που εξέδωσε τον Αύγουστο του 2020.
Η μητέρα της Ευαγγελία Θεοχαρίδη γεννήθηκε στην Αιθιοπία και έζησε στην Κάρπαθο φέρνοντας στον κόσμο έξι παιδιά. Ασχολείται με την ζωγραφική, την αγιογραφία, τις κατασκευές και την ποίηση.
Το «Συναπάντημα Ψυχής» είναι η πρώτη ποιητική της συλλογή που αποτελεί μια συνάντηση ψυχής με την κόρη της Φωτεινή που επίσης ασχολείται με την ποίηση.