Συνεδριάζει σήμερα με κρίσιμα θέματα η τοπική κοινότητα Μενετών

Συνεδριάζει σήμερα με κρίσιμα θέματα η τοπική κοινότητα Μενετών

του Μανώλη Δημελλά 

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, στον Δήμο Καρπάθου, η τοπική κοινότητα Μενετών για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1.Παραχώρηση αίθουσας παραστάσεων του Δημοτικού Σχολείου Μενετών, για πρόβες και παραστάσεις  της θεατρικής ομάδας Καρπάθου.

2. Λήψη απόφασης για διάνοιξη δρόμου προς κεντρική δεξαμενή νερού του χωριού μας.

  1. Επισκευή των δεξαμενών νερού και αντλιοστασίων του χωριού μας
  2. Επισκευή του σχολικού κτηρίου.
  3. Σύνταξη τεχνικού προγράμματος 2021.

Όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι του χωριού όλα τα θέματα κρίνονται σοβαρά και μάλιστα η επισκευή του σχολικού κτηρίου είναι από εκείνα που έχει χαρακτήρα επείγοντος, ειδικά μετά τις άχρηστες παρεμβάσεις που έκανε πρόσφατα ο Δήμος Καρπάθου. Να θυμίσουμε ότι στο πλάι της εκκλησίας βρίσκεται το «Ρήγειον», το τριώροφο δημοτικό σχολείο. Ένα κτήριο που σήμερα βρίσκεται σε μερική αχρηστία.

Οι πέντε αίθουσες, μετά το κλείσιμο του σχολείου, δόθηκαν σε φορείς του χωριού (πολιτιστικός σύλλογος, ινστιτούτο λαϊκού πολιτισμού)

ενώ υπάρχει και η αίθουσα τελετών, που είχε χρήση για παρουσιάσεις, προβολές και τυχόν θεατρικές παραστάσεις.

Ωστόσο για τις ανάγκες στέγασης του Γυμνασίου Πηγαδίων, ο Δήμος ξαναπήρε κάποιες από τις αίθουσες και μάλιστα ξόδεψε χρήματα για να τις χωρίσει με γυψοσανίδες. Όμως το κτήριο τελικά κρίθηκε ακατάλληλο και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει. Έτσι η ιδέα της μεταφοράς του Γυμνασίου στις Μενετές τελικά εγκαταλείφθηκε. Οι γυψοσανίδες παραμένουν και χωρίζουν τις αίθουσες. Οι εξωτερικοί σοβάδες πέφτουν και αποκαλύπτουν τα σίδερα του οπλισμού.

Το ιστορικό τριώροφο κτήριο, που χτίστηκε με τους κόπους και τις θυσίες των μεταναστών της Αμερικής, σήμερα κινδυνεύει. Το σχολείο χρειάζεται στατική μελέτη, συντήρηση και φροντίδα.