Καλλιόπη Σισαμή Παλυβός: "Στην Νότια Καρολίνα η καρδούλα μας χτυπά ελληνικά"

Καλλιόπη Σισαμή Παλυβός: "Στην Νότια Καρολίνα η καρδούλα μας χτυπά ελληνικά"

 

Πολύ μακριά, πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, η Εθνική μας επέτειος, η 28η Οκτωβρίου έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία κι είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι απόδημοι Καρπάθιοι, εκείνοι που δεν αφήνουν τη μνήμη όχι να σβήσει μα ούτε καν να ξεθωριάσει!

Στη Νότια Καρολίνα, στο Σποίτικο σπίτι, η γιορτή για την 28η Οκτωβρίου, επιμελήθηκε και φροντίστηκε από την Καλλιόπη Σισαμή Παλυβός κι ήταν τόσο δυνατό το συναίσθημα των παιδιών, μικρών και μεγάλων, είχαν τέτοιο ζήλο και πίστη στη μακρινή πατρίδα, που ακόμη και μέσα από τις φωτογραφίες μπορούν να μας συγκινήσουν.

Η κα Καλλιόπη Σισαμή Παλυβού μας έστειλε την εναρκτήρια ομιλία της στην πολύ όμορφη εκδήλωση και εμείς, εδώ στα Καρπαθιακά Νέα, αισθανόμαστε την υποχρέωση και είναι τιμή μας που μπορούμε να τη δημοσιεύσουμε.


Αγαπημένοι μου γονείς, μαθητές και παρευρισκόμενοι

Θα ήθελα αρχικά να σας ευχαριστήσω, για τη παρουσία σας εδώ , με τιμάει και με χαροποιεί ιδιαίτερα !

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ιδιαίτερη γιορτή, που φέρνει πάντα στο μυαλό όλων μας ,το Ηρωικό ΟΧΙ των προγονών μας , το αγώνα τους για την Ελευθερία και τη ανεξάντλητη αγάπη  τους για τη πατρίδα.

Αξίζει και πρέπει πάντα να τιμάται κάθε τρόπο αυτή η ιδιαίτερη μέρα για την Ελλάδα και ολόκληρο τον Ελληνισμό μας !

Δε μπορούσα να φανταστώ, μετακομίζοντας εδώ στο South Carolina, πως 6 μήνες μόλις αργότερα, θα μου δινόταν αυτή η τεράστια ευκαιρία, να γιορτάσω και να τιμήσω την επέτειο της 28 Οκτωβρίου με τα 20 ξεχωριστά παιδιά, που έχω την ευλογία να κάνω μάθημα!

Προσπαθώ με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου να τους διδάξω την γλώσσα της πατρίδας μας και να τους μεταδώσω όσο πιο πολλά  στοιχεία μπορώ, έτσι ώστε να γεφυρώσω την καρδούλα τους και να ανοίξω ένα νέο δρόμο, που θα οδηγεί την σκέψη και το χτύπο της καρδιάς τους ,στην Ελλάδα μας !!!!

Κάθε παιδί είναι ένας προσωπικός μου στόχος, κάθε παιδί έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και αυτή η σχέση που έχω δημιουργήσει με τον καθένα τους ξεχωριστά ,είναι που μου δίνει τη δύναμη, την όρεξη, την υπομονή και την επιμονή να συνεχίσω αυτό το ταξίδι που μόλις ξεκινήσαμε όλοι μαζί εδώ και ενάμιση μήνα!

Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο,  θέλω μονάχα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να σας γνωρίσω και να με γνωρίσετε.

Εύχομαι η σημερινή γιορτή να είναι η αφετηρία και πάρα πολλών άλλων που θα έρθουν στο μέλλον.
Εύχομαι να είστε πάντα όλοι καλά, να χαίρεστε τα παιδιά σας και πάντα να τα βλέπετε να προοδεύουν, να ανεβαίνουν ψηλά και πάντα ψηλότερα.

Τα ποιήματα θα εκφωνηθούν ανά ηλικίες
Μαρία Μάκκα
Σοφία Πολ. Τσαμπουνιέρη
Μανολη Χαρτοφύλακα
Μαρία Παυλίνα Φράγκου
ΘεόΧάρη Θεοδώρου

Μιχάλη Μάκκα

Βασίλη Ηλ. Λιγνό

Ζωή Θεοδώρου

Αγάπη Χαλκιά

Σταύρο Δήμα

Βασιλεια Πολ. Τσαμπουνιερη

Δημήτρη Κατσαφούρο

Μαριάνα Κατσαφούρου

Φώτης Σιαλμάς

Βαλέρια Βασιλαρά

Μιχαλη Γ. Τσαμπουνιερη

Ειρηνη Πολ.Τσαμπουνιερη

Κώστα Δήμας 13

Σοφία Γ. Τσαμπουνιερη

 

Ζήτω Η Ελλάδα !

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Ζήτω τα Ελληνόπουλα!

Θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος απ’ όλα τα παιδιά

Ζήτω η Ελλάδα
Ζήτω η 28 Οκτωβρίου
Ζήτω τα ελληνόπουλα