Στάσιμο παραμένει το έργο του κόμβου έξω από το Νοσοκομείο Καρπάθου (pics)

Στάσιμο παραμένει το έργο του κόμβου έξω από το Νοσοκομείο Καρπάθου (pics)

Στις αρχές Απριλίου 2023, έπειτα από τροχαίο ατύχημα, που συνέβη στο σημείο που κατασκευάζεται ο κόμβος, άνοιξε τη συζήτηση έπειτα και από την ανοιχτή επιστολή ΣΥΡΙΖΑ Καρπάθου. Τις επόμενες ημέρες, σε άρθρο που έγραψε ο εκπρ. τύπου της Περιφέρειας, κ. Γιώργος Υψηλάντης ανέφερε για τα έργα:

“Την ευθύνη την αναλάβαμε κι όταν ο ιδιοκτήτης όμορου γηπέδου τμήμα του οποίου καταλαμβάνει ο κόμβος, ζήτησε δικαίως την σύνδεση και του δικού του ακινήτου με τον κόμβο, πράγμα που αυτόματα έθετε το έργο εκτός επιλεξιμότητας χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου. Δεν το χρησιμοποιήσαμε ως δικαιολογία, δεν παρατήσαμε το έργο. Αντίθετα βάλαμε το χέρι στη τσέπη και το χρηματοδοτήσαμε από τους περιορισμένους ίδιους πόρους μας.

Την ευθύνη την αναλάβαμε κι όταν -ενώ το έργο έχει δημοπρατηθεί- ήλθε η Δ/νση Δασών και ζήτησε μια σειρά αδειοδοτήσεις και μελέτες που εκείνη θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν για να προστατεύσει το «δάσος» επί της επαρχιακής οδού. Το κάναμε κι αυτό. Πιέζουμε και περιμένουμε να δοθεί η έγκριση εγκατάστασης του αναδόχου. Ταυτόχρονα διαχωρίσαμε και εκτελούμε κανονικά το έργο διευθέτησης των όμβριων. Υπολείπεται το τμήμα που διέρχεται από τον κόμβο”.

Το έργο αφορά την κατασκευή ισόπεδου κόμβου μορφής Τ στη συμβολή της Επαρχιακής οδού Πηγάδια – Απέρι με αγροτική οδό, στη θέση Διάζιοι – Κάμποι Παναγιάς Καρπάθου. Η αγροτική οδός είναι η είσοδος του νοσοκομείου Καρπάθου την οποία μετά την ολοκλήρωση του Νοσοκομείου επί καθημερινής βάσης θα διασχίζουν πολλά οχήματα όλων των κατηγοριών.

Η εργολαβική σύμβαση για τον κόμβο είναι ύψους 210.614,97 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Δωδεκανήσου της Περιφέρειας και υπεγράφη τον Φεβρουάριο 2022.

Όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους ωστόσο οι εικόνες στέκουν σιωπηλοί μάρτυρες της πραγματικότητας.

 

20.5.2023

Καρπαθιακά Νέα