Στην Κάρπαθο ο βραβευμένος travel blogger Δημήτρης Καρβέλης γνωστός ως Kdexplorer

Στην Κάρπαθο ο βραβευμένος travel blogger Δημήτρης Καρβέλης γνωστός ως Kdexplorer

 

Την Παρασκευή το βράδυ, 9 Απριλίου, μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, έφτασε ακόμη ένας επισκέπτης που αν και οι περισσότεροι Καρπάθιοι ίσως να μη τον γνωρίζουν ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι από τους επισκέπτες που  προβάλουν και μάλιστα με το παραπάνω έναν τόπο.

Λίγο πριν την αναχώρηση για Κάρπαθο. Ο Δημήτρης με τον Υφυπ. Γιώργο Αμυρά

Πρόκειται για τον πολύ γνωστό travel blogger Δημήτρη Καρβέλη, γνωστό ως Kdexplorer.

Τι είναι όμως το travel blogging;

Ο Δημήτρης Καρβέλης εξήγησε στην Ευαγγελία Παγιατάκη, για το lifeflow.gr, «το travel blogging πρωτοεμφανίστηκε το 2002 στο εξωτερικό και γνώρισε πραγματικά πολύ μεγάλη άνθηση. Λίγο αργότερα έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα όπου μεγάλη μερίδα του κόσμου το αγάπησε και το έκανε κομμάτι της ζωής του. Με τον ορισμό travel blogging, επί της ουσίας εννοούμε ένα άτομο, ένα ζευγάρι ή ακόμη και μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται, μέσα από την δική τους οπτική γωνία, τις εμπειρίες που βιώνουν στα ταξίδια τους».

  • Δημήτρη γιατί διάλεξες την Κάρπαθο;

«Όταν αναζητώ έναν προορισμό ένα σημαντικός παράγοντας είναι το φυσικό τοπίο της περιοχής Η Κάρπαθος ένα νησί αντιθέσεων έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μου εδώ και πολύ καιρό Αποφάσισα να επισκεφτώ το νησί σας τώρα που ακόμη υπάρχει στο τοπίο αυτή η άγρια ομορφιά του χειμώνα».

  • Πρώτη φορά λοιπόν στο νησί;

«Ναι είναι η πρώτη μου φορά. Σε συνεργασία με το δήμο έχουνε οργανώσει ένα τριήμερο πρόγραμμα ξενάγησης.  Το μόνο αρνητικό είναι τα μποφόρ αλλά δε πειράζει δεν τα βάλουμε με το καιρό».

Στο Απέρι, με την κα Καλλιόπη Δεστέ

 

Ο στόχος του Δημήτρη, ως kdexplorer, παραμένει σταθερός, θέλει να εμπνεύσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να αγαπήσουν την φύση και να ανακαλύψουν την μαγεία των ταξιδιών! Κι είναι τέτοια η αγάπη και το πάθος του, αφενός για τα ταξίδια κι αφετέρου για την μετάδοση της βιωματικής εμπειρίας που με σκληρή δουλειά, δηλαδή αμέτρητα ταξίδια, κατάφερε να ξεχωρίσει και να γίνει περιζήτητος για αυτό που κάνει. Μάλιστα το 2019 ανακηρύχθηκε ως  ο καλύτερος Έλληνας travel blogger από την εφημερίδα Αthens Voice.

 

Μη φανταστείτε ότι είναι κάτι εύκολο. Ένα ταξίδι από μόνο του δεν είναι αρκετό! Χρειάζεται ταλέντο και μπόλικη πείρα ώστε να μεταδώσει κανείς τη βιωματική εμπειρία του μέσα από φωτογραφίες, videos και άρθρα. Να χωρέσει σε όλα αυτά το συναίσθημα του και ο αναγνώστης, αυτό είναι το σπουδαιότερο, να μη μείνει αδιάφορος.

Θα περιμένουμε να χαζέψουμε τις εικόνες, να διαβάσουμε την άποψη του Δημήτρη από την Κάρπαθο. Κι αυτός ο Απρίλης έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού το ταξίδι του γίνεται στην εποχή της πανδημίας!