Τελευταία μέρα, του τελευταίου Οικοτουριστικού πιλοτικού προγράμματος πριν η Κάρπαθος μπει στις παγκόσμιες πωλήσεις!

Τελευταία μέρα, του τελευταίου Οικοτουριστικού πιλοτικού προγράμματος πριν η Κάρπαθος μπει στις παγκόσμιες πωλήσεις!

φωτογραφίες: © Μιχάλης Ρεϊσης

Ολοκληρώνεται σήμερα το πιλοτικό πρόγραμμα οικοτουρισμού της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., η οποία ως εταίρος του έργου DESTIMED PLUS, σε συνεργασία με το Karpathos Travel και τον Μιχάλη Ρεΐση, ετοίμασαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην Κάρπαθο.

Όπως μας ενημερώνει ο σχεδιαστής του προγράμματος κ. Ρεΐσης:

“Σήμερα, Κυριακή 29 Μαΐου 2022, είναι η τελευταία μέρα δραστηριοτήτων, με μαθήματα μαγειρικής , μαθήματα χορού , κατασκευής μουσικών οργάνων. Θα γίνουμε ένα με τους ντόπιους και θα μάθουμε πληροφορίες για τα στιβάνια και το καβάϊ (παραδοσιακά υποδήματα και στολές γυναικείες), θα ακούσουμε τον παπά να κάνει τον Εσπερινό, θα φάμε μακαρούνες  και θα δούμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα!”

Ωστόσο ενδιαφέρον  παρουσιάζει και χθεσινή ημέρα αφού οι δράσεις είναι πρωτόγνωρες για τους επισκέπτες της Καρπάθου!

Σκοπός των διοργανωτων του εξωτερικού είναι να στηριξουν την τοπική αγορά και το ντόπιο επαγγελματία! Το μεσημεριανό γεύμα λοιπόν είχε ψάρι κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει  ο κ. Ρεΐσης,  “η ομάδα  των συμμετεχόντων συναντήθηκε με έναν ψαρά και αγόρασαν  φρέσκα ψάρια που μόλις είχε πιάσει, για να ψήσουν το μεσημέρι”!

Καρπαθιακα Νέα