Ο κ. Αθανάσιος Εξαδαχτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, βρίσκεται για λίγες ημέρες στην Κάρπαθο. Ο αγαπητός συμπατριώτης μας ηθοποιός, κ. Μανώλης Γεραπετρίτης, όλες τις ημέρες είναι μαζί του, τον ξεναγεί και του γνωρίζει το νησί από τη μια άκρη μέχρι την άλλη!
Ο κ. Εξαδάκτυλος ενθουσιάστηκε με την Κάρπαθο, του άρεσε το καρπάθικο σπίτι, οι εκκλησίες μάλιστα στάθηκε στο Λαογραφικό-Αγροτικό Μουσείο Μενετών στο οποίο του έγινε ξενάγηση από την κυρία Παπουτσάκη. Ο Μανώλης Γεραπετρίτης, πατριώτης με απέραντη αγάπη για την Κάρπαθο, δεν παρέλειψε να τον ενημερώσει και για την μοναδική στα ιστορικά χρονικά Επανάσταση της Καρπάθου της 5ης Οκτωβρίου 1944!
Μαζί του και ο κ. Βαγγέλης Κατσίκης και αυτός δικηγόρος, που και αυτός δηλώνει ενθουσιασμένος με το νησί! Ο Μανώλης Γεραπετρίτης σύντομα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει γυρίσματα της Ηλέκτρας. Επίσης προετοιμάζεται για την παράσταση “Ετυμηγορία” ωστόσο θα κλέψει λίγο χρόνο από τις θεατρικές και κινηματογραφικές του υποχρεώσεις και θα επιστρέψει στην Κάρπαθο για τον δεκαπενταύγουστο.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963.
• Αριστούχος απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (1981).
• Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1987).
• Πλαστικός Χειρουργός ειδικευμένος στην Αγγλία (1991-1996).
• Διδάκτωρ του ΑΠΘ (2000).
• Aσκεί ιδιωτικά τη Πλαστική Χειρουργική από το 1996.
• Έχει έντονη επιστημονική δραστηριότητα, μέλος Επιστημονικών Εταιριών.
• Πρόεδρος του 11ου Συνεδρίου Πλαστικής & Επανορθωτικής,
• Τέως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρείας,
• Τέως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη από 2011-2018
• Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από 2019
• Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (2011-2013, 2014-2018)
Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (2019-2024)
Μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ & της ΟΝΝΕΔ από το 1981
Μέλος της Νέας Δημοκρατίας
Υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2015)
Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι Κορονοϊού από το 2020
Εκπρόσωπος της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις CPME, UEMS, CEOM
Παντρεμένος με την οικονομολόγο Αικατερίνη Μουζά, πατέρας της Άννας (καθηγήτρια αγγλικής) και της Λυδίας (τελειόφοιτος ιατρικής).
26.7.2024
Καρπαθιακά Νέα