Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Ν Μαυρολέων
• 2η ημέρα/Β: Τα θυρανοίξια του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Κω μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανακαίνισης εξαιτίας του σεισμού του 2017, τέλεσε σήμερα Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Αμέσως μετά χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος Κώου ευχαρίστησε τον Άγιο Καρπάθου καθώς και τον συμπροσευχόμενο Σεβασμιότατό Μητροπολίτη Αγκύρας κ.Ιερεμία, τον πανοσιολογιωτατο Αρχιμ. Ναθαναήλ, καθηγούμενο της Αγιορειτικής Μονής των Ιβήρων, τον παρόντα Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, για την κάλυψη όλης της δαπάνης του έργου, τις αρχές του τόπου και το πλήθος των πιστών, που κατέκλυσαν τον Ναό.
Ο Σεβ. Καρπάθου κ. Αμβρόσιος αντιφώνησε ευχαριστώντας τον Άγιο Κώου για την μεγάλη τιμή και την πολύ σημαντική πρόσκληση και με μια πολύ συγκινητική, και βαθιά ανθρώπινη ομιλία κατέθεσε πολύτιμα βιώματα, εμπειρίες και αναμνήσεις από την πολυετή, προ 40 χρόνων, διακονία του στον Ναό.
Καρπαθιακά Νέα