Τιμήθηκαν μητέρες στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου

Τιμήθηκαν μητέρες στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου

Μετά την θεία Λειτουργία της Κυριακής του Θωμά, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου, με πλήθος κόσμου, τιμήθηκαν από την εκκλησιαστική επιτροπή και την επιτροπή μεγάρου του ως άνω Ναού, οι μητέρες που προσέφεραν πολλά και συνεχίζουν να προσφέρουν στα κατά σάρκα αλλά και στα πνευματικά παιδιά τους.

Ο Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Μαναρουλάς , προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, στον λόγο του ευχαρίστησε τις επιτροπές που στέκονται δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και εξήρε τον ρόλο της Μητέρας καθώς και την ορθή εκκλησιαστική θέση αυτής της εορτής.

Τιμήθηκαν οι:

1) Μαριγούλα Παχουντη- Παραγιουδακη για την πολυετή προσφορά της στην οικογένεια της πρωτίστως αλλά και στην όμορφη “οικογένεια” της Ευαγγελίστριας, την ” γειτόνισσα” της όπως την αποκαλεί και το στήριγμα της όλα αυτά τα χρόνια .Η κ.Μαριγούλα βρίσκεται σε πρώτη θέση στο πανηγύρι της “μένουλας” αλλά και στην ευπρέπεια και στον καθαρισμό του Ναού κάθε χρόνο.

2) Σόφη Βιτωρουλη (σύζυγος του Πωλ) για την δημιουργία της οικογένειας της ,μιας και στάθηκε μητέρα αλλά και πατέρας όταν ο αγαπητός συζυγος της Πωλ ,ως πολεμικός ανταποκριτής σε δύσκολα χρόνια έλειπε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης .

Οι στιγμές έγιναν εντονότερες συγκινησιακά όταν ο Αρχιμ. Αμβροσιος επέλεξε να βραβεύσει δύο κυρίες οι οποίες δεν είχαν γευτεί την χαρά της μητρότητας.

Στον λόγο του ο π. Αμβρόσιος ανέφερε ότι μητέρα δεν είναι μόνο αυτή που γεννά αλλά υπάρχουν και οι πνευματικές μητέρες ,αυτές που το σχέδιο του Θεού της έταξε σε άλλα μετερίζια και έχουν υπό την εποπτεία τους πολλά πολλά παιδιά. Υπό αυτό το πρίσμα τίμησαν τις

1)Θεοδώρα Διαμαντή (πρόεδρο του ΛΕΚ) για την πολυετή προσφορά της στα κοινά και για την μεγάλη αγκαλιά που έχει για όλα τα παιδιά που Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου, αλλά και την συμμετοχή της σε κάθε προσπάθεια που γίνεται στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

2) Έλλη Κασσωτη, για το έντονο ενδιαφέρον της για το φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας καθώς και την συνεχή βοήθεια της, αν και δεν είναι στην εκκλησιαστική επιτροπή, στην συγκέντρωση χρημάτων για απόρους.

Σε όλες τις παραπάνω κυρίες προσφέρθηκαν άνθη και από μια εικόνα αντίγραφο των νέων εικόνων των μαρμάρινων προσκυνηταριων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.

Μανωλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα