Το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου διορθώνει το σφάλμα

Το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου διορθώνει το σφάλμα

του Μανώλη Δημελλά

Με μια αληθινά γενναία κίνηση το τμήμα περιβάλλοντος Καρπάθου, προχώρησε τη Δευτέρα το πρωι στην συνολική αποκατάσταση μιας ανεξέλεγκτης χωματερής κι απέδειξε ότι όταν υπάρχει φιλότιμο ένα σφάλμα μπορεί να γίνει αφορμή για να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι.

Τι είχε συμβεί, την περασμένη Παρασκευή, 19.2.2021, σε κλειστή σελίδα του facebook (Στραα κι ανάποα της Καρπάθου), αναρτήθηκε video-ντοκουμέντο με ένα φορτηγό του δήμου να αδειάζει ην καρότσα του σε ένα σημείο του Απερίου. Ο γκρεμός παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε, άγνωστο για πόσα χρόνια, ως παράνομη χωματερή. Όπως μάθαμε το φορτηγό του δήμου άδειασε κυρίως κομμάτια από φοίνικες και χώμα, που μαζεύτηκαν κατά την αποκατάσταση του χώρου στο Κέντρου Υγείας. Ωστόσο εκεί ήταν ήδη πεταμένα αρκετά φθαρτά οικοδομικά υλικά, τούβλα, κεραμίδια, μπάζα, καθώς επίσης στρώματα, ψυγεία κλπ.

 

 

Το θέμα μέσα στην κλειστή κοινότητα του facebook πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο προϊστάμενος τμήματος περιβάλλοντος κ. Γιάννης Σακελλιάδης και να γράψει:

«Σαν προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου θέλω να σας ενημερώσω ότι η πράξη αυτή είναι κατακριτέα στο σύνολο της.

Δεν αποτελεί δικαιολογία για κανέναν ότι η συγκεκριμένη περιοχή είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τη ρίψη βιοαπορριμμάτων.

Η υπηρεσία θα ενεργοποίηση την διαδικασία που προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα .σε τέτοιες περιπτώσεις.

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι ο χώρος θα αποκατασταθεί άμεσα.

Εκ μέρους του Τμήματος Περιβάλλοντος ζητούμε συγνώμη και πάλι για την αστοχία της πράξης».

Πράγματι λοιπόν το πρωί της Δευτέρας, 22.2, επτά εργαζόμενοι του τομέα περιβάλλοντος Καρπάθου βρέθηκαν στο σημείο σε μια “επιχείρηση” καθαριότητας. Χρησιμοποίησαν ακόμη και νοικιασμένα μηχανήματα, που πλήρωσαν τα διοικητικά στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου! Κι έφτασαν να κατέβουν 40-50 μέτρα για να δέσουν και να ανεβάσουν με γερανό όλα τα υλικά που κατά καιρούς έχουν πεταχτεί.

Αργά το μεσημέρι το περιβάλλον ήταν αγνώριστο.

Μάλιστα ο κ. Σακελλιάδης με νεότερη ανάρτηση του αναφέρει:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες του, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου βρέθηκε στην περιοχή της Αχάτας Απερίου και αποκατέστησε την αστοχία που είχε γίνει από δικό του όχημα.

Ταυτόχρονα η υπηρεσία μας ευκαιρίας δοθείσας με εντολή του Δήμαρχου Καρπάθου κ. Ιωάννη Θέμ. Νισύριου καθάρισε και όλα τα υπόλοιπα απορρίμματα που είχαν απορριφθεί από ιδιώτες σε προγενέστερο χρόνο.

Η περιοχή είναι εξολοκλήρου καθαρή και έτσι πρέπει να την διατηρήσουμε αυτήν μαζί και όλο το νησί μας. Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι το κόστος τον ιδιωτικών μηχανημάτων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση αυτή δεν επιβάρυναν τον Καρπάθιο δημότη παρά μόνο τα διοικητικά στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου ως ένδειξη καλής πίστης!!!

Σας θέλουμε όλους συνοδοιπόρους στην προσπάθεια μας για μια πιο καθαρή Κάρπαθο.

Ο προϊστάμενος

Τμήματος Περιβάλλοντος

Δήμου Κάρπαθου

Ιωάννης.Φωκα.Σακελλιάδης»

 

 

«Για το συμβάν της Παρασκευής θα αποδοθούν ευθύνες» μας λέει ο κ. Σακελλιάδης και τονίζει ότι «επόμενος στόχος του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου είναι τα σημεία της Καρπάθου που εξακολουθούν ανεξέλεγκτα να φορτώνονται μεγάλα αντικείμενα και σκουπίδια. Θα βγάλουμε πρόγραμμα και θα αποκαταστήσουμε αυτές τις περιοχές, έτσι θα προστατέψουμε το νησί μας».