Με τραγούδι του Καζαντζίδη χαιρέτησε ο Μηνάς Αλ Αλεξιάδης στην εκδήλωση της ΠΕΦ!

Με τραγούδι του Καζαντζίδη χαιρέτησε ο Μηνάς Αλ Αλεξιάδης στην εκδήλωση της ΠΕΦ!

Θεέ μου, τη δεύτερη φορά που θά ‘ρθω για να ζήσω,

  πάλι στη Φιλοσοφική θα πάω να φοιτήσω…

Με αυτό το παραφρασμενο δίστιχο από το αγαπημένο τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη, στίχους  του Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική του Μάνου Λοΐζου, ο συμπατριώτης μας Μήνας Αλ Αλεξιάδης, έκλεισε την αντιφωνηση του στην τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε για εκείνον η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και καταχειροκροτηθηκε!

Η Τιμητική Τελετή πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2024, το απόγευμα.

Το έργο και την προσφορά του κ. Αλεξιάδη ανέπτυξε ο κ. Παναγιώτης Ξηντάρας, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επίτιμος σχολικός σύμβουλος Φιλολόγων και για τον κ. Δουλαβέρα ο κ. Γιώργος Κούζας, επίκουρος καθηγητής Αστικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο συμπατριώτης μας, Μηνάς Αλ Αλεξιάδης, στην αντιφωνηση του ανέφερε:

“Κλείνω την αντιφώνησή μου με ένα επιμύθιο. Από την Α’ Γυμνασίου, στο Απέρι Καρπάθου, αγάπησα τη Φιλολογία, είχα και σπουδαίους δασκάλους. Ήταν ενδόμυχη επιθυμία μου να γίνω φιλόλογος. Παρά τις όποιες δυσκολίες με τα Λατινικά, που εκείνα τα χρόνια καταργήθηκαν από το Υπουργείο στα περισσότερα Λύκεια, τα κατάφερα. Ένας καθηγητής μου μάλιστα στα Ιωάννινα, μου συνέστησε τότε : — « Πάρε τη μέθοδο του Δέφνερ και διάβασε μόνος σου να τα μάθεις». Έτσι και έγινε. Η Φιλολογία ήταν στο «είναι» μου. Για τον λόγο αυτόν, θα παραφράσω δύο στίχους από ένα όμορφο τραγούδι του αξεπέραστου Στέλιου Καζαντζίδη, για να δείξω την αφοσίωσή μου στην επιστήμη αυτή.

Θεέ μου, τη δεύτερη φορά που θά ‘ρθω για να ζήσω,

πάλι στη Φιλοσοφική θα πάω να φοιτήσω…

Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Να είστε όλοι καλά !”

3.2.2024

Καρπαθιακα Νέα