Διάκριση για έργο ¨FLOATING CUBES¨ στην ΚΑΡΠΑΘΟ από το αρχιτ. γραφείο UMBRÀL ARCHITECTURΕ στην 11η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων!

Διάκριση για έργο ¨FLOATING CUBES¨ στην ΚΑΡΠΑΘΟ από το αρχιτ. γραφείο UMBRÀL ARCHITECTURΕ στην 11η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο UMBRÀL ARCHITECTURΕ απέσπασε διάκριση στην  11η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων για το έργο ¨FLOATING CUBES¨ στην Κάρπαθο!

Η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων είναι ο πλέον σημαντικός Αρχιτεκτονικός θεσμός της χώρας, που στόχο έχει την ανάδειξη νέων δημιουργών και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής σκέψης και την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα.

Ο θεσμός διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Φέτος, η Biennale πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 24 Ιανουαρίου και τιμά 42 νέα έργα που διακρίνονται για την ποιότητά τους και σχηματίζουν μια εικόνα εξαιρετικά αισιόδοξη για την εγχώρια αρχιτεκτονική δημιουργία και πράξη.

Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκονται και τα ¨FLOATING CUBES¨ του Γιώργου Κανάκη και της αρχιτεκτονικής του ομάδας UMBRÀL ARCHITECTURE. Πρόκειται για το πρώτο υλοποιημένο έργο του γραφείου στην Κάρπαθο και αφορά πέντε εξοχικές κατοικίες.

Μακέτα κεντρικής ιδέας

Ο Γιώργος ίδρυσε στην Αθήνα το αρχιτεκτονικό γραφείο UMBRÀL ARCHITECTURE το 2021, πριν ακόμα κλείσει τα 30 του χρόνια, και επιστρέφει στην Κάρπαθο με δύο νέα έργα.

Το πρώτο έργο αφορά ένα υπόσκαφο 5* Hotel 85 κλινών  στην περιοχή Δαματρία που επιχειρεί να ενταχθεί πλήρως στο φυσικό τοπίο της περιοχής και αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2025.

Αρχιτεκτονική μελέτη: UMBRÀL ARCHITECTURE 

Αρχιτεκτονική μελέτη: UMBRÀL ARCHITECTURE 

Αρχιτεκτονική μελέτη: UMBRÀL ARCHITECTURE 

Το δεύτερο έργο είναι ένα Boutique Hotel τεσσάρων πολυτελων σουιτών. Ένας τόπος μικρός όπου το σύγχρονο design και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική γίνονται ένα στις πλαγιές της Κυρά Παναγιάς.

Αρχιτεκτονική μελέτη: UMBRÀL ARCHITECTURE 

Στοιχεία & Συντελεστές έργου:

Τίτλος έργου: Floating Cubes

Τυπολογία: Εξοχικές Κατοικίες

Τοποθεσία: Κάρπαθος – Ελλάδα 

Αρχιτεκτονική μελέτηUMBRÀL ARCHITECTURE 

Υπεύθυνος σχεδιασμούΓιώργος Κανάκης

Κατασκευή: Sevdalis RC

Στατική μελέτη: Νίκος Παχούλης

Έτος: 2023 

ΦωτογραφίεςΓιώργος Κανάκης

Websitehttps://umbralarchitecture.com/

 

Η έκθεση των έργων της 11ης Biennale πραγματοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ., από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.  

 

 

 

 

 

17.12.2023

Καρπαθιακά Νέα