ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡ. ΧΑΛΚΙΑΣ: Ευχές για τα ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ του Ιερού Ναού του ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ στα ΣΠΟΑ της ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡ. ΧΑΛΚΙΑΣ: Ευχές για τα ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ του Ιερού Ναού του ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ στα ΣΠΟΑ της ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν στα Σπόα της Καρπάθου, την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου, τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο οποίος ανεγέρθηκε εκ θεμελίων με έξοδα του συμπατριώτη μας Μιχαήλ Ιωάν. Διακολιού.

Πρόκειται για μιαν αξιέπαινη πρωτοβουλία που επαναφέρει στη θρησκευτική ζωή της Ενορίας του χωριού μας και των συμπατριωτών μας εν γένει το σέβασμα του Αρχαγγέλου, που είχε για γενιές ξεχωριστή θέση στον οικισμό των Σπόων.

Δεν μπορούμε την ώρα αυτή να μην θυμηθούμε ότι ανάμεσα στους μερντικάρηδεςτου παλαιού, κατεδαφισμένου δυστυχώς σήμερα, ναού του Αρχαγγέλου (“Εξεστράτηκου”) ήταν και ο αείμνηστος Μηνάς Γεωρ. Σισαμής, πεθερός του νέου κτήτορα.

Από τη μεριά μου, αφού καταθέσω δημόσια τα συγχαρητήρια μου στην οικογένεια του Μιχ. Ι. Διακολιού για την ευγενή αυτή πρωτοβουλία της, εύχομαι η χάρη του Αρχαγγέλου, που δεσπόζει πλέον στο Βούναρο, να είναι πάντοτε σκέπη στα μέλη της και σε όλους τους χωριανούς μας.

Είναι βέβαιο ότι όσοι από τους αείμνηστους συμπατριώτες μας είχαν εκφράσει, στη δεκαετία του 1950, την αντίθεσή τους στην κατεδάφιση του παλαιότατου ναού του Αρχαγγέλου των Σπόων, σήμερα θα αγάλλονται στους ουρανούς με την κίνηση αυτή, που αποκαθιστά εν μέρει την επιθυμία τους εκείνη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡ. ΧΑΛΚΙΑΣ

φωτογραφίες Ρούλα Δήμαρχος Σακέλλη (Facebook)