Από την Κάρπαθο ο Βύρων Βασιλειάδης, σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση

Από την Κάρπαθο ο Βύρων Βασιλειάδης, σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση

Στην επικαιρότητα βρέθηκε της τελευταίες ημέρες το ζευγάρι Λάτση-Βασιλειάδη κι αυτό γιατί περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ένα αγοράκι! Ποιος όμως είναι ο Βύρων Βασιλειάδης;

Ο Βύρων Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 1977 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο American Community Schools το 1995. Κατόπιν απέκτησε το πτυχίο Bachelor Degree με διάκριση in Business Science στο Deere College, στο Τμήμα του Business Management.

Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και την Κάρπαθο. Ο παππούς του, Αλέξανδρος Βασιλειάδης, ήταν πλοιομεσίτης και το 1957 ξεκίνησε να εργάζεται στη Θηραϊκή Ατμοπλοΐα, ενώ ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, Βύρων Τζιλαλής, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, είχε εργοστάσιο πλαστικού και κεριών.

Σήμερα θεωρείται ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Φίλιππο, έχουν δημιουργήσει την εταιρεία Antipollution ANE, που ασχολείται με τα απόβλητα των λιμανιών, καθώς και την Green A.E., μία από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Τα δύο αδέρφια γεννιούνται στα τέλη της δεκαετίας του 70 (ο Βύρωνας το 1978 και ο Φίλιππος το 1980). Μαζί με τους γονείς τους μεγαλώνουν στο Λονδίνο όπου το 1988 η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα. Η μητέρα τους πεθαίνει σε τροχαίο δυστύχημα και ο πατέρας τους δεν αντέχει την απώλεια και πεθαίνει και εκείνος λίγα χρόνια μετά. Τα δύο αγοράκια, ορφανά, επιστρέφουν στην Ελλάδα καθώς δεν έχου με ποιον να μείνουν στο Λονδίνο. Ο παππούς τους βρίσκει μία γυναίκα για να μείνει μαζί τους και να τους προσέχει.

«Έπρεπε να φύγουμε, γιατί δεν είχαμε με ποιον να μείνουμε στο Λονδίνο. Έτσι επιστρέψαμε στην Ελ­λάδα και εγκατασταθήκαμε σε ένα δια­μέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, που είχε αγοραστεί από τους γονείς μας πριν φύ­γουμε για Αγγλία. Έμενα μαζί με τον Βύ­ρωνα και μας πρόσεχε μια κυρία που είχε βρει ο παππούς μας, η οποία μαγείρευε και μας φρόντιζε. Ουσιαστικά ήμασταν δύο παιδιά που βρεθήκαμε μόνα, χωρίς συγγενείς και χωρίς να έχουμε συνειδητοποιή­σει πλήρως τι είχε συμ­βεί. Από το Λονδίνο και μια πανίσχυρη οικονο­μική επιφάνεια, βρεθή­καμε χωρίς τους γονείς μας στην Αθήνα. Ας είναι καλά ο παππούς που μας βοήθησε. Μας έγραψε σε ένα ιδιωτικό σχολείο και μπήκαμε σε ένα ρυθμό» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «People» το 2015 ο αδελφός του Βύρωνα, Φίλιππος Βα­σιλειάδης.

Στα εφηβικά τους χρόνια, ο Βύ­ρωνας και ο Φίλιππος αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα. Παρότι δεν υπήρχε πλέον η δυνατό­τητα να πληρώνουν τη γυναίκα που τους πρόσεχε, εκείνη παρέμεινε δίπλα τους αφιλοκερδώς και βοήθησε στο με­γάλωμά τους. «Εξακολουθεί και είναι ένας πολύ δικός μας άνθρωπος. Μπο­ρεί να μη μένουμε πια μαζί, έχει όμως ένα μητρικό ρόλο στη ζωή μας».

«Ο Βύ­ρωνας είναι το άλλο μου μισό, το ίδιο είμαι κι εγώ για εκείνον» εξομολογείται ο Φί­λιππος και παράλληλα περιγράφει τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν. «Υπήρ­χαν μέρες που πηγαίναμε να φάμε σε σπίτια φίλων. Από νωρίς έκανα ορισμέ­νες δουλειές, προκειμένου να έχω κά­ποια λεφτά».

Μεγαλώνοντας, τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν να δουλεύουν στην εταιρεία του παπ­πού τους και να ασχολούνται ενεργά με την υποδοχή αποβλήτων και καταλοί­πων των πλοίων. «Στην αρχή ήμασταν εργάτες. Ο αδελφός μου δούλευε στον Πειραιά κι εγώ στα Άνω Λιόσια. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση αποβλή­των, δεν υπάρχει πό­στο που να μην έχουμε περάσει».

Κά­ποια στιγμή, ο Βύρω­νας και ο Φίλιππος κάνουν το μεγάλο βήμα, που δεν είναι άλλο από μια πρό­ταση να αναλάβουν την Αντιρρυπαντική ΑΕ, μια εταιρεία που είχε πολλά προβλήματα, αλλά και χρέη. Στο άκουσμα της πρότασης, οι μέτοχοι γελάνε. Οι αδελφοί Βασιλει­άδη, όμως, είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να πετύχουν.

Η εταιρεία Αντιρρυπαντική (σημερινό όνομα Antipollution), με πολλή δουλειά, κόπο και προσωπικό κόστος, καταφέρνει να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει τα προβλήματα. Τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν τον δρόμο τους για τον Βύρωνα Βασιλειάδη και οι επιχειρηματικές του επιτυχίες είναι αξιοσημείωτες.

Το 2013 του απονεμήθηκε το περιβαλλοντικό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την φιλοσοφία του “Zero Waste”, και ένα έτος κατόπιν, το διοικητικό βραβείο Facility Management Award για τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των αποβλήτων.

Το 2014 ήταν επιχειρηματικά η χρονιά του αφού έλαβε τα περισσότερα βραβεία. Το 2013 απονεμήθηκε στον Βύρωνα Βασιλειάδη, το περιβαλλοντικό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την φιλοσοφία του “Zero Waste”! Το 2014 έλαβε το διοικητικό βραβείο Facility Management Award για τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των αποβλήτων. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, η λιμενική αρχή του Πειραιά του απένειμε βραβείο για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Τον Σεπτέμβριο του 14, λαμβάνει το βραβείο Health & Safety για τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση της Υγείας και της Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Τον ίδιο μήνα οι εταιρείες τους Antipollution, Green και Kafsis διακρίνονται στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας. Τον Νοέμβριο του 2014, τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικότητας KOUROS για την Ανάπτυξη και την Καινοτομία, από τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Το 2016 επιλέχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) από το World Economic Forum. Το φόρουμ των Young Global Leaders αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες καθώς και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι διαθέτουν την ικανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα διαμορφώνοντας στο μέλλον την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα.

Πλέον, οι αδελ­φοί Βασιλειάδη έχουν έναν όμιλο επιχει­ρήσεων που απασχολεί 300 υπαλλήλους και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

πηγή www.infowoman.gr