Γιάννης Χατζηβασίλης: "Ο τόπος μας ερημώνει, σε λίγο θα είναι μόνο τουριστικός δρόμος"

Γιάννης Χατζηβασίλης: "Ο τόπος μας ερημώνει, σε λίγο θα είναι μόνο τουριστικός δρόμος"

Σήμερα της Αγίας Τριάδος ήρθε ο επίτροπος ο Γιώργος Διακογεωργίου με τη μητέρα του Μαρία από την Ρόδο, για να λειτουργηθεί η Αγία Τριάδα .

Χθες έγινε ο εσπερινός και σήμερα η εορταστική λειτουργία, λάβαμε την αντίδωρο και τον άρτο και τα κεράσματα, μας μίλησαν ο επίτροπος Γιώργος Διακογεωργίου, ο Γιάννης ο Πύργος, ο Μιχάλης Λεντακης, ο τέως κοινοτάρχης Νίκος Κανάκης , ο Παπαγιάννης Διακογεωργίου θείος του Γιώργου, μας είπε γιατί παλιά χρόνια πως ήταν το έθιμο, η Καλλιόπη Νταή- Χιώτη 99 ετών και η κόρη της Ευγενία, τα παιδιά Άννα και Βασίλης Ν.Κανακη και η μητέρα του Γιώργου Μαρία Διακογεωργίου – Παπαηλία .

Εκανα τη μικρή καταγραφή, για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε αυτές τις στιγμές που τις έχουμε ανάγκη,  όσο περνάει ο χρόνος εδώ η Όλυμπος ερημώνει.

Εσείς που βρίσκεστε στην ξενιτιά ίσως μπορεί να αναπολείτε και να σας να σας λείπουν αυτές οι στιγμές , αλλά ίσως σε κάποιο cd που ακούτε την μουσική της , ή φωτογραφίες στο στο facebook, να σας ταξιδεύουν νοερά στο αγαπημένο μας χωριό.

Η πραγματικότητα είναι ότι σιγά-σιγά τα σπίτια κλείνουν και θα μείνει μόνο τουριστικός δρόμος .

Για αυτό προσπαθώ να σας μεταφέρω αυτές τις στιγμές για να μπορούν έστω οι μεγάλοι που δεν μπορούν να έρθουν, καθώς τις βλέπου να είναι εδώ πέρα παρόντες με το σκέψη και για τους νέους να τους αφηγηθούμε ούτε να τους οδηγούνται ιστορίες για τα παλια κεφάλια της Ολύμπου. Να είστε καλά όπου κι αν είστε , και βοήθειά μας η Αγία Τριάδα, με υγεία και ευτυχία!

Γιάννης Χατζηβασίλης

5.6.2023

Καρπαθιακά Νέα