Επίσκεψη της υποψήφιας Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρύσας Καραγιάννη στην Κάρπαθο

Επίσκεψη της υποψήφιας Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρύσας Καραγιάννη στην Κάρπαθο

Με το νησί της Καρπάθου ολοκλήρωσε τις προεκλογικές της επισκέψεις η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρύσα Καραγιάννη. Συνοδευόμενη από μέλη της ΟΜ Καρπάθου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Νισύριο  καθώς και την Έπαρχο κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου.

Το βασικότερο πρόβλημα που προβάλλεται από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτό της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της, που παροδικά αντιμετωπίστηκε με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Μεταξύ των προβλημάτων  που επίσης καταγράφονται μέσω της επαφής με τους μόνιμους κατοίκους  είναι η ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού με τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά και την ενδοχώρα, μιας και υπάρχουν μέρες χωρίς ούτε ένα δρομολόγιο ακτοπλοϊκό ή αεροπορικό γεγονός που δημιουργεί συναισθήματα πλήρους απομόνωσης. Μεγάλη ανασφάλεια προκαλείται επίσης από τις ελλείψεις στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων μιας και από  το Νοσοκομείο της Καρπάθου απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών. 

Τέλος η Χρύσα Καραγιάννη επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καρπάθου το οποίο είναι επίσης υποστελεχωμένο. Μετά από εκτενή συζήτηση με τους υπαλλήλους  διαπιστώθηκε ότι ο αρχαιολογικός πλούτος του νησιού παραμένει αναξιοποίητος, ακόμα και  εκτεθειμένος με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

 Η Χρύσα Καραγιάννη με το πέρας της επίσκεψης έκανε την παρακάτω δήλωση: « Τα προβλήματα των νησιών είναι κοινά. Η απαξίωση της δημόσιας υγείας, η  ελλιπής ακτοπλοϊκή διασύνδεση, η υποστελέχωση βασικών δημόσιων υπηρεσιών δημιουργούν συναισθήματα ανασφάλειας και οδηγούν πολλές φορές τους κατοίκους στην απόφαση να τα εγκαταλείψουν. Η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός στα νησιά μας δυστυχώς νοσούν, οι ανισότητες αυξάνονται και  αν δεν δοθούν ουσιαστικά κίνητρα στους επιστήμονες και στους ειδικούς να στελεχώσουν τις διάφορες δομές, μοιραία θα οδηγηθούμε σε ερημοποίηση πολλών νησιών.

Δυστυχώς λόγω της μικρής διάρκειας της προεκλογικής περιόδου, λόγω αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, αλλά και λόγω της ένδειας των συγκοινωνιών ανάμεσα στα νησιά της περιφέρειας μας δεν κατέστη δυνατόν να επισκεφθώ όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου παρά την επιθυμία μου. Δέσμευσή μου όμως την οποία ανεξαρτήτου  εκλογικού αποτελέσματος θα τηρήσω, είναι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να βρεθώ και με τους υπόλοιπους νησιώτες.»  

Δελτίο τύπου

19.5.2023

Καρπαθιακά Νέα