Νέα Υόρκη: Φιλανθρωπικό γκαλά με άρωμα Καρπάθου

Νέα Υόρκη: Φιλανθρωπικό γκαλά με άρωμα Καρπάθου

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) πραγματοποίησε το 9ο Ετήσιο Γκαλά της στην Νέα Υόρκη στις 4 Δεκεμβρίου και συγκέντρωσε περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια με στόχο την παροχή βοήθειας σε κείνους που χτύπησε η κρίση της πανδημίας αλλά και την ενίσχυση των ευκαιριών ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Το Hellenic Initiative Gala πραγματοποιείται εδώ και 9 χρόνια και συνδυαστικά και με άλλα event που διοργανώνει ανά διαστήματα σε όλον τον κόσμο έχει καταφέρει να μαζέψει πολλά χρήματα για βοήθεια την Ελλάδα.

Σημαντική ήταν και η παρουσία της Καρπαθιακής παρουσίας στην Αμερική.

Η κα Καλλιόπη Σκευοφύλακα με τον σύζυγο της, Δημήτρη Παναγιώτου ήταν στο New Leaders Host Committee για το φετινό Gala, όπως και η Μαριγώ Μιχαλός από την Βωλάδα. Οι Καρπάθιοι οι οποίοι συμμετείχαν στο φιλανθρωπικό Gala ήταν οι:

Ξενοφών Δημόπουλος, Δημήτριος Παναγιώτου & Καλλιόπη Σκευοφύλαξ, Μαριγώ Μιχαλός, Νικός Φωτόπουλος & Μαρία Καραλή, Μηνάς Οικονομίδης & Βενετία Λαμπρινού, Θεοχάρης Δήμαρχος, Γιώργος Δ. Λογοθέτης & Αναστασία Αναγνωστοπούλου, Θεμιστοκλής Νισύριος & Εύη Νισύριου, Νίκος Νισύριος & Φωτεινή Νισύριου, Γιώργος Πρωτόπαππας & Σοφία Πρωτόπαππα, Δημήτρης Μιχελής & Μπιάνκα Μιχελή, Μιχάλης Κλαδάς, Πετρούλα Τόμας

Από την ίδρυσή του, το THI έχει συγκεντρώσει 17 εκατομμύρια δολάρια για επιχορηγήσεις που υποστηρίζουν ΜΚΟ και έργα οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κοκτέιλ στο Wall Street Atrium και στη συνέχεια η έγινε η παρουσίαση, το δείπνο και η ψυχαγωγική βραδιά στη διάσημη Cipriani Wall Street.

 

Ο Ανδρέας Λιβέρης, Πρόεδρος της ΘΥΕ, απηύθυνε χαιρετισμό και ακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος έκανε έκκληση και μίλησε συγκινητικά για το ΘΗΙ και τις προσπάθειές του: «Οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες αναγνωρίζουν την αίσθηση και την ανάγκη μας για κοινότητα… ήταν ο Αριστοτέλης που είπε ότι ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα της πόλης… η πόλις και η εκκλησία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και το να έχουμε το ΘΗΙ ως δύναμη προς όφελος και των δύο είναι μεγάλη ευλογία, επομένως, σας επαινώ όλους και εύχομαι για μια πιο επιτυχημένη βραδιά. Είναι υπέροχο να βρίσκομαι ξανά στην ίδια αίθουσα, αλλά ας μην το θεωρούμε ποτέ δεδομένο, είθε ο Κύριος να ευλογεί το ΘΥ εκ μέρους της Ελλάδας και της Κύπρου και εκ μέρους της ενοποίησης της Ελληνικής Διασποράς και των Φιλελλήνων σε όλο τον κόσμο».