Αεροπορικός τουρισμός και υδατοδρόμια στην κουβέντα Υψηλάντη με υφ. Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη

Αεροπορικός τουρισμός και υδατοδρόμια στην κουβέντα Υψηλάντη με υφ. Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη

Η ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού και η λειτουργία των υδατοδρομίων στα Δωδεκάνησα στο επίκεντρο της συζήτησης του Βασίλη Α. Υψηλάντη με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και περιεστράφη κυρίως σε θέματα ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα, στην αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών λειτουργίας υδατοδρομίων σε αυτά καθώς επίσης και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις αστικές συγκοινωνίες.

Ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης αφού τοποθετήθηκε στα ζητήματα που του έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου διαβεβαίωσε ότι στέκεται αρωγός της προσπάθειας που γίνεται στα νησιά μας για την ανάπτυξη των τομέων αυτών.

……………………………

Αεροπορικός τουρισμός,  είναι η περιήγηση τουριστών είτε με ιδιόκτητο είτε με μισθωμένο αεροσκάφος χωρητικότητας 2 έως 6 ατόμων. Ο αεροπορικός τουρισμός είναι θεματικός τουρισμός, όπως οι καταδύσεις για παράδειγμα, ενώ ανήκει στην γενική αεροπορία και περιλαμβάνει όλες τις αεροπορικές δραστηριότητες που δεν εντάσσονται σε στρατιωτικές και σε προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις που μεταφέρουν επιβάτες και εμπορεύματα.