Αφιέρωμα στην Μαρία χήρα Νικολάου Σκούλλου

Αφιέρωμα στην Μαρία χήρα Νικολάου Σκούλλου

γράφει ο Αρχ. πατήρ Καλλίνικος Μαυρολέων

Η Μαρία χήρα Νικολάου Σκούλλου γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του έτους 1922 και εκοιμήθη ειρηνικά, σε ηλικία 98 ετών, στις 9 Οκτωβρίου 2020, στις Πυλές Καρπάθου.

Οι γονείς της ήταν ο Ηλίας Οικονομίδης και η Καλλιόπη Έλληνα. Είχε δύο αδέλφια: τον Ιωάννη και τον Βασίλειο Οικονομίδη.

Το 1928-1934, περίοδος κατά την οποία η Κάρπαθος βρισκόταν υπό Ιταλική Κατοχή, φοίτησε στο Ελληνο-Ιταλικό Δημοτικό Σχολείο.

Παντρεύτηκε το έτος 1949 τον Νικόλαο Μηνά Σκούλλο και απέκτησαν τρία παιδιά.

Τον Μηνά, που παντρεύτηκε την Ειρήνη Μηνά Λαχανά και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Νικόλαο και τη Ζωγραφία.

Τον Ηλία, που παντρεύτηκε την Φωτεινή Εμμανουήλ Σταυράκη και απέκτησαν τρία παιδιά. Την Αναστασία, την Μαρία και τον Νικόλαο.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ -2011

Την Καλλιόπη, που παντρεύτηκε τον Βασίλειο Μηνά Κωνσταντινίδη και έχουν τρία παιδιά, την Μαρία, την Άννα και την Νίκη. Έχει οκτώ εγγόνια και επτά δισέγγονα.

Ο σύζυγός της απεβίωσε το έτος 2006. Διέμεινε ολόκληρη τη ζωή της στις Πυλές και ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, ασκώντας οικιακές και αγροτικές εργασίες και ιδιαίτερα το επάγγελμα του μελισσοκόμου, με το οποίο ασχολήθηκε μέχρι τα γηρατειά της.

Ο σύζυγός της εργάστηκε σε λατομεία μαρμάρων σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Το 1940 κατατάχθηκε στο Σύνταγμα Εθελοντών Δωδεκανησίων, υπό του πρώτου Διοικητού Μάρκου Π.Κλαδάκη. Το 1959 μετανάστευσε στην Αμερική.

Διετέλεσε κοινοτικός Σύμβουλος για τέσσερα χρόνια.

Μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Πυλών, επί Προεδρίας του Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Κασσάρα, για έντεκα χρόνια.

Ταμίας του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων για μια τετραετία.

Έχει ταξιδέψει στο εσωτερικό και το εξωτερικό και ιδιαιτέρως στην Αμερική και στην Αυστραλία. Αξιώθηκε να προσκυνήσει και στους Αγίους Τόπους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2011