Αυτοί είναι οι πιθανοί υποψήφιοι Δήμαρχοι της Καρπάθου

Αυτοί είναι οι πιθανοί υποψήφιοι Δήμαρχοι της Καρπάθου

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα καμιά υποψηφιότητα φαίνεται να μπαίνουμε με εξαιρετικά αργό ρυθμό σε προεκλογική περίοδο και στην Κάρπαθο και σύντομα, όπως λένε οι πληροφορίες, θα έχουμε και ανοιχτές πια συγκεντρώσεις με χαρακτήρα διαβούλευσης.

Λοιπόν έχουμε και λέμε, όσο αφορά τους πιθανούς υποψήφιους που ακούγονται για τον Δήμο της Καρπάθου:

Από το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφορεί εντονότατα το όνομα του επιχειρηματία κ. Μιχάλη Φελλουζή, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα του αν και ακόμη και σε γλέντια στη Β. Κάρπαθο, του ευχήθηκαν τα καλύτερα για το ξεκίνημα του στα πολιτικά δρώμενα του τόπου!

Ακόμη ένα όνομα που φαίνεται να παίζει ψηλά στις συζητήσεις είναι αυτό του επιστήμονα κ. Γιώργου Βασιλαράκη, αλλά και από αυτή την πλευρά δεν υπάρχει καμιά ανοιχτή κίνηση.

Δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός τον κ. Μανώλη Παραγυιό, έμπειρο στα αυτοδιοικητικά, σημερινό αντιδήμαρχο και στο πλευρό του σημερινού δημάρχου κ. Νισύριου. ‘Οπως και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη, παλιό στέλεχος του Δήμου, που ωστόσο στην τελευταία αναμέτρηση η παράταξη του πήρε την τρίτη θέση. Ακόμη και το όνομα του πρώην δήμαρχου Καρπάθου κ. Μιχάλη Χανιώτη, έχει ακουστεί ως ενδεχόμενη πρόταση. Να αναφέρουμε ότι επιθυμία πολλών Καρπάθιων είναι η εμπλοκή στα αυτοδιοικητικά και της σημερινής Επάρχου κας Πόπης Νικολαϊδου, κάτι που ωστόσο φαίνεται απίθανο.

Μεγάλη πιθανότητα παρουσιάζει η ύπαρξη όχι δυο, αλλά τριών παρατάξεων, που θα διεκδικήσουν ψήφο του νησιού!

Με ερωτηματικό η στάση του Δημάρχου Καρπάθου κ. Νισύριου, που μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει θέση για το θέμα των επόμενων εκλογών.

Πάντως, εκτός των προσώπων που επιθυμούν να ηγηθούν σε παρατάξεις, εξίσου σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και εκείνοι που θα διεκδικήσουν ψήφο ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Θα είναι ίδια πρόσωπα με αυτά που απαρτίζουν το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο; Κι αν αυτό είναι αλήθεια, τι έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα στο νησί;

Μετά την μεγάλη και μοναδική στα χρονικά, κρίση στην παράταξη του σημερινού δημάρχου κ. Νισύριου, η κοινωνία της Καρπάθου παρουσιάζει έντονα σημάδια απογοήτευσης και κυρίως απαξίωσης, στα πρόσωπα που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα τοπικά πολιτικοκοινωνικά δρώμενα. Αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο χτύπημα που έφερε στην κοινωνία ο διαρκής διχασμός της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ και ειδικότερα στους νέους, που όταν ακούνε για σημερινά δημοτικά συμβούλια απομακρύνονται βιαστικά.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η αποτυχία να βγάλει έστω ένα  ψήφισμα για το ακτοπλοϊκό η πρόσφατη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Καρπάθου είναι ενδεικτική για την κατάσταση που βιώνει η ηγεσία του τόπου.

31.10.2022

Καρπαθιακά Νέα