Αγώνας δρόμου για την αντλία λυμάτων στο Φοινίκι. Οι κάτοικοι πλήρωσαν για τη ζημιά

Αγώνας δρόμου για την αντλία λυμάτων στο Φοινίκι. Οι κάτοικοι πλήρωσαν για τη ζημιά

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα στο καλοκαίρι, στο Φοινικι της Αρκάσας, παρουσιάζεται πρόβλημα με την αντλία λυμάτων με συνέπεια τα λύματα να τρέχουν στο δρόμο. Αυτό συνέβη και την Τετάρτη, 6 Ιουλίου. Από τις 4 το απόγευμα, στο μαγευτικό επίνειο της Αρκάσας σήμανε συναγερμός.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Μηνάς Χουβαρδας, είχε επισημάνει από νωρίς στην διοίκηση του Δήμου Καρπάθου,  ότι ήταν λάθος να τοποθετηθεί μεταχειρισμένη αντλία και φοβόταν ότι θα παρουσιαστούν προβλήματα ωστόσο η άποψη του δεν μέτρησε. Μάλιστα όπως ανέφερε στα Καρπαθιακα Νέα υπήρχε καινούρια που όμως άγνωστο γιατί,  δεν μπήκε στο Φοινίκι.

Από το απόγευμα μέχρι αργά σήμερα το ξημέρωμα,  έγιναν πολλές προσπάθειες  καθαρισμού της περιοχής και ταυτόχρονα συζητήσεις με την διοίκηση του Δήμου ωστόσο δε φαινόταν άμεση λύση του προβλήματος αφού ο Δήμος δεν διέθετε στην αποθήκη του αντλία και θα έπρεπε να παραγγείλει.

Τελικά οι κάτοικοι πλήρωσαν σε ντόπια επιχείρηση και αγόρασαν μια μεταχειρισμενη αντλία, η οποία κόστισε 300 ευρω. Η αντλία τοποθετήθηκε αργά τη νύχτα, στις 2.30,   έτσι δόθηκε λύση και το πρόβλημα ξεπεράστηκε.

Να αναφέρουμε ότι από πολύ νωρίς,  από τις 3 Φεβρουαρίου 2022,  ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρκασας Μηνάς Χουβαρδας, με έγγραφό του είχε ζητήσει τοποθέτηση αντλίας.