Αγώνας για να στειρωθούν τα αδέσποτα της Καρπάθου

Αγώνας για να στειρωθούν τα αδέσποτα της Καρπάθου

Με 56 στειρώσεις σε λιγότερο από 8 ώρες (38 θηλυκές και 18 αρσενικές γάτες) έκλεισε η πρώτη μέρα των εθελοντών κτηνιάτρων της ΕΔΚΕ στην Κάρπαθο!

Από τη μια σκέφτεσαι την απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος, από την άλλη έρχεται στο μυαλό η κουβέντα της Προέδρου του Σωματείου Φίλοι Ζώων Καρπάθου, της Σουζάνας Ζότο, «σαν τις μύγες… είναι τόσες πολλές οι γάτες και πεινούν έτσι ήταν σχετικά εύκολο να τις πιάσουμε αν και οι περισσότερες από αυτές ήταν άγριες» και δε μπορεί να μην στεναχωρηθείς με τούτη την κατάντια.

Ας αφήσουμε την γκρίνια για κάποια άλλη στιγμή. Από το πρωί, Σαββάτο 8 Μαϊου, στο κτηνιατρείο της Ντίνας Λαχανά στήθηκε ένα «πολεμικό» νοσοκομείο ζώων!

Τέσσερις γιατροί από την ΕΔΚΕ ανέπτυξαν τα χειρουργικά τους τραπέζια, φόρεσαν τις στολές τους και μαζί με την κα Λαχανά ξεκίνησαν τον αγώνα τους. Τη φροντίδα και τις στειρώσεις στις αδέσποτες γάτες, που με τα ειδικά κλουβιά, μάζευαν ομάδες εθελοντών από τους Φίλους Ζώων Καρπάθου.

Οι περιοχές που οι φιλόζωοι  έτρεξαν και μάζεψαν αδέσποτες γάτες είναι η Αμμοπή, το Λακί, οι Μενετές, το Όθος, αλλά και τα Πηγάδια (κέντρο πόλης Λιμανάκι, Νιοχώρι, Δαματρία), ακόμη από το Πλατύολο, το Βρόντη, την Κυρά Παναγιά, την περιοχή Τροπικάνα, την  Ακρόπολη και τη Σίσαμο.

Ο σκοπός ένωσε γιατρούς και φιλόζωους σα μια γροθιά. Ούτε η κούραση, από το κυνηγητό των αδέσποτων, ούτε ο πιεστικός χρόνος  μπορούσε να τα βάλει μαζί τους!

Αξίζει να το ξαναγράψουμε 56 επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις στειρώσεων πραγματοποίησαν σήμερα οι πέντε εθελοντές κτηνίατροι! Οι γατούλες αναρρώνουν, οι γιατροί μας ξεκουράζονται κι αύριο έχουν ακόμη μια μέρα για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τα αδέσποτα ζωάκια της Καρπάθου.