Αίτημα για διορισμό 273 υπαλλήλων στην ΥΠΑ, εκ των οποίων και στην Κάρπαθο

Αίτημα για διορισμό 273 υπαλλήλων στην ΥΠΑ, εκ των οποίων και στην Κάρπαθο

Οι ελλείψεις προσωπικού στην ΥΠΑ είναι εμφανείς, κυρίως σε περιφερειακά αεροδρόμια. Το καλοκαίρι «έκλεισαν» για κάποιες ώρες περιφερειακά αεροδρόμια, όπως της Ικαρίας και της Κοζάνης, λόγω ασθένειας προσωπικού.

Όπως απαντά η ΥΠΑ σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, έχει προταθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών, ο διορισμός διακοσίων εβδομήντα τριών (273) υπαλλήλων διαφόρων κλάδων, μεταξύ των οποίων και τριάντα (30) υπαλλήλων του κλάδου Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων (AFISO), οι οποίοι θα στελεχώσουν τα περιφερειακά αεροδρόμια της Αστυπάλαιας, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστοριάς, Λέρου, Κυθήρων, κλπ.

Όπως αναφέρεται στην σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του ΚΚΕ, επανειλημμένα, με επιστολές του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει επισημάνει ότι στους αερολιμένες Καστελόριζου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Κυθήρων και Σύρου δεν υπηρετεί κανείς εξουσιοδοτημένος υπάλληλος AFIS και η λειτουργία τους καλύπτεται από συνεχείς μετακινήσεις – αποσπάσεις.

Στους αερολιμένες Μήλου, Νάξου, Ικαρίας, Κοζάνης, Κάσου και Καστοριάς υπηρετεί μόνο ένας εξουσιοδοτημένος υπάλληλος AFIS.

Η λειτουργία των τμημάτων των υπολοίπων αερολιμένων (εκτός AFIS) καθίσταται και αυτή προβληματική, λόγω της υποστελέχωσής τους (Μύκονος, Σαντορίνη, Σκύρος, Σκιάθος από 1 άτομο).

Τέλος, σε πολλά τμήματα αεροδρομίων το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις βάρδιες και οι βάρδιες στη ΣΑΔ καλύπτονται με τον ελάχιστο αριθμό ατόμων.