karpathiakanea.gr

«Ακέφαλα» παραμένουν τρία Νοσοκομεία στα Δωδεκάνησα, μεταξύ αυτών της Καρπάθου

«Ακέφαλα» παραμένουν τρία Νοσοκομεία στα Δωδεκάνησα, μεταξύ αυτών της Καρπάθου

«Ακέφαλα» παραμένουν τρία Νοσοκομεία στα Δωδεκάνησα αφού μετά τις παραιτήσεις των δύο διοικητών, όχι μόνον δεν έχουν οριστεί οι αντικαταστάτες τους, αλλά ούτε υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου!!!
Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το Νοσοκομείο Καρπάθου και το Νοσοκομείο της Καλύμνου, όπου στις δύο πρώτες περιπτώσεις ήταν υπεύθυνος ο κ. Γρηγόρης Ρουμάνης –ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του εδώ και πάνω από έναν μήνα- ενώ στην τρίτη περίπτωση, η πρώην διοικήτρια κυρία Κατερίνα Εμμανουήλ, έχει επίσης παραιτηθεί (από τις 5 Ιανουαρίου 2022, έγινε δεκτή η παραίτησή της) κι έχει φύγει από την Κάλυμνο. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες της «δημοκρατικής» ο μεν κ. Γρηγόρης Ρουμάνης παραμένει προσωρινά στην θέση του, περιμένοντας μία απάντηση από το υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων για την αντικατάστασή του, η δε κυρία Εμμανουήλ, βρίσκεται επίσης σε αναμονή.
Πληροφορίες ανέφεραν χτες ότι επίκειται επίσκεψη του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού σε Ρόδο και Κάλυμνο για να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.
Πάντως, οι λόγοι για τους οποίους οι δύο (πρώην) διοικητές παραιτήθηκαν, δεν έχουν ομοιότητες: Ο κ. Ρουμάνης, εκτιμώντας ότι έφθασε ο ‘κόμπος στο χτένι’ από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα της Ρόδου και τις σοβαρότατες ελλείψεις και μη έχοντας την απαραίτητη στήριξη στα αιτήματα και τις προτεραιότητες του Νοσοκομείου αφού δεν έβρισκε ανταπόκριση, προέβη σε αυτή την απόφαση και παραμένει αμετάπειστος (ενώ είχε ανανεωθεί η θητεία του στη διοίκηση των δύο Νοσοκομείων Ρόδου και Καρπάθου για τα επόμενα δύο χρόνια με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ασημίνας Γκάγκα).
Της παραίτησης του κ. Ρουμάνη, προηγήθηκε η παραίτηση της κυρίας Εμμανουήλ που είχε υποβληθεί δύο μήνες νωρίτερα.
Η κυρία Κατερίνα Εμμανουήλ η οποία κατάγεται από τη Λέρο, παρέμεινε στα καθήκοντά της για οκτώ μήνες, από τις 8 Ιουνίου 2021, οπότε και ορίστηκε διοικήτρια στο τιμόνι του Νοσοκομείου Καλύμνου.
Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από την πρώτη στιγμή ανέφεραν πως με την παραίτησή της αποσκοπεί στη διεκδίκηση μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές (έχοντας και σχετικές διαβεβαιώσεις από το κόμμα, σχετικά για την επικείμενη υποψηφιότητά της). Ήταν η εποχή που είχαν παραιτηθεί και άλλοι ενδιαφερόμενοι που υπηρετούσαν σε θέσεις δημοσίου.
Ωστόσο, η κατάσταση στα νοσοκομεία Ρόδου, Καλύμνου και Καρπάθου, παραμένει η ίδια.
Οι γιατροί στην Ρόδο, έχουν εκφράσει εγγράφως και επισήμως την έντονη δυσαρέσκειά τους (και δια του επιστημονικού συμβουλίου) αλλά τα αιτήματά τους δεν εισακούστηκαν.
Η μοναδική… ‘αντίδραση’ πάντως ήρθε από την 2η ΥΠΕ που –σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- αναστατώθηκε ύστερα από ρεπορτάζ σε κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό, σχετικά με τις κακές συνθήκες υγιεινής στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου και κάποιες άλλες καταγγελίες που ήρθαν στην δημοσιότητα με πολύ κυνικό τρόπο.
«Αυτό ήταν που κινητοποίησε το υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ που επικοινώνησε μαζί μας. Όλα τα άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρόδου με τις ελλείψεις σε γιατρούς, η μη λειτουργία του φαρμακείου και η παραίτηση του διοικητή, δεν ήταν ικανά να τους… ‘συγκινήσουν’ …», ανέφερε χαρακτηριστικά γιατρός στην εφημερίδα μας.
Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και τη Διοίκηση του ΓΝ Ρόδου, τονίζοντας τα σοβαρά προβλήματα όπως η έλλειψη θέρμανσης και ζεστού νερού, με ό,τι αυτά συνεπάγονται για τους ασθενείς –και μια σειρά από άλλα προβλήματα, σε εξοπλισμό, τροφοδοσία, καθαριότητα και έλλειψη προσωπικού.
Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα ενώ η δυσαρέσκεια για την κατάσταση της Υγείας στην περιοχή μας, έχει μπει και στο επίκεντρο της αντιπολίτευσης, ενώ ούτε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ούτε και η 2η ΥΠΕ έχουν δώσει επίσης απαντήσεις μέχρι σήμερα.