Ανακοίνωση του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων για το Ακτοπλοϊκό

Ανακοίνωση του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων για το Ακτοπλοϊκό

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων εκφράζει τη βαθιά λύπη του για την επιβεβαίωση των αρχικών φόβων των Καρπαθίων ότι η επιλογή του γηρασμένου πλοίου OLYMPUS δεν μπορεί με κανένα τρόπο να εξασφαλίσει την ικανοποιητική ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας και της Κάσου με τον Πειραιά και μάλιστα ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Η χθεσινή επιθεώρηση από τις αρμόδιες αρχές του πλοίου ανέδειξε πλήθος προβλημάτων που κατέστησαν την απαγόρευση του απόπλου του Olympus επιβεβλημένη αλλά και μονόδρομο.

Σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υφυπουργό και συμπατριώτη μας Κώστα Κατσαφάδο λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση προώθηση των φορτηγών με απαραίτητα και ευαίσθητα εμπορεύματα στο νησί μας για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της Καρπάθου, καθώς και των ευτυχώς λίγων ταξιδιωτών.

Το υπουργείο θα αναμείνει τη νέα εντός 3ημέρου εκ νέου επιθεώρηση του πλοίου και σε περίπτωση μη εγκρίσεως από τις αρμόδιες αρχές του αξιοπλόου θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες έκπτωσης της πλοιοκτήτριας εταιρείας από τη σύμβαση.

Στην περίπτωση αυτή θα κληθεί η εταιρεία ΑΝΕΚ να αναλάβει και πάλι την εκτέλεση του δρομολογίου με το «Πρέβελης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ζητήθηκε από το υπουργείο να καλύψει με έκτακτο δρομολόγιο το «Πρέβελης» την αδυναμία του Olympus εκτέλεσης του δρομολογίου τη Δευτέρα 11/7, η ΑΝΕΚ δήλωσε αδυναμία.

Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη αυτή στιγμή και στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης και ιδιαίτερα από τους συμπατριώτες του λεκανοπεδίου προς την ιδιαίτερη πατρίδα μας, θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς για την κάλυψη των αναγκών του μεταφορικού έργου προς Κάσο και Κάρπαθο.

Βέβαια όλες οι ελπίδες των Καρπαθίων και Κασίων εδράζονται πλέον στην ορθή επιλογή από τους ιθύνοντες του πλοίου κατηγορίας Β΄, δηλαδή κατασκευασμένου μετά το 2002, που θα αναλάβει τη μακρόχρονη ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με το νότιο συγκρότημα της Δωδεκανήσου κατά τη διαδικασία του Αυγούστου 2022 και στην οριστική επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος για τα νησιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός

Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής

Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ν. Αναστασιάδης                                                                                                                                 Οικονομολόγος

 

Πειραιάς, 12/07/2022

Δελτίο Τύπου