Μαρία Τσακίρη για την γραμμή Κασοκαρπαθίας: "Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η κραυγή αγωνίας που δείξαμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη"

Μαρία Τσακίρη για την γραμμή Κασοκαρπαθίας: "Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η κραυγή αγωνίας που δείξαμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη"

Για τη θετική εξέλιξη στο ακτοπλοϊκό ζήτημα της Ηρωικής Νήσου Κάσου, καθότι το νησί ταλαιπωρήθηκε φέτος με την έλλειψη δρομολογίων, μίλησε σήμερα στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών-Επαγγελματιών και Εμπόρων της ΗΝ Κάσου, Μαρία Τσακίρη.

Ο εν λόγω Σύλλογος άλλωστε, πρωτοστάτησε μαζί με τον Δήμο του νησιού για την επίλυση του προβλήματος, διεκδικώντας την καλύτερη δυνατή ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Κάσου. Η κα Τσακίρη επισήμανε ότι χάρη στους συλλογικούς αγώνες όλων και κυρίως με την παρέμβαση του ιδίου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δόθηκε τέλος στην “Οδύσσεια”.

“Πιστεύω ότι έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο όλες οι προσπάθειες και όλοι οι αγώνες που δώσαμε συνολικά, ο Σύλλογός μας, ο Δήμος της ΗΝ Κάσου, οι Σύλλογοι της Αθήνας και η Ομοσπονδία, γιατί κάναμε πάρα πολλές προσπάθειες εδώ και έξι μήνες περίπου συνεχόμενες και πιστεύω βεβαίως ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η κραυγή αγωνίας που δείξαμε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν το τελευταίο μας “χαρτί” και πιστεύω ότι εκείνος θα έδωσε την τελική λύση”, όπως είπε.

Και ο Δήμος ΗΝ Κάσου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “το πρόβλημα σχετικά με την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας οδεύει προς την επίλυση του, αφού υποβλήθηκε προσφορά για την εξυπηρέτηση του νησιού με τρία δρομολόγια για όλο τον χρόνο -από και προς Πειραιά- με το  πλοίο β΄ κατηγορίας Blue Star Chios”.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη δήλωσε ότι: «οδεύουμε προς το  τέλος της Οδύσσειας των ακριτών μας, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την έναρξη των δρομολογίων τον Απρίλιο. Είμαστε πάντα παρόντες και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε  με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη του νησιού μας και την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του».

Με δεδομένη πλέον τη διασφάλιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ερωτήθηκε η κα Τσακίρη για την καμπάνια που θα γίνει και από πλευράς του Συλλόγου ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, και όπως είπε, “ήδη ο Σύλλογος κάνει ενέργειες, έχει κάνει πρόταση να πάμε και σε τέσσερις διεθνείς εκθέσεις. 

Η πρότασή μας είναι προς το Δήμο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, γιατί χρειαζόμαστε και την οικονομική ενίσχυση και άμεσα στη HORECA που γίνεται στην Αθήνα 10 με 13 Φεβρουαρίου, έχουμε περίπτερο αφιερωμένο στην Κάσο και στο πρωινό του νησιού, οπότε εκεί θα έχουμε μία προβολή του νησιού σημαντική. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών θα έχει παρουσία με προϊόντα τοπικά, όπως μέλι, τυριά, κουλούρες, παξιμάδια, γενικότερα προϊόντα της Κάσου”, σημείωσε καταλήγοντας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

realvoice995.gr