Δίχως λύση το ακτοπλοϊκό. Μεγάλη ταλαιπωρία για τους νησιώτες, τους ταξιδιώτες και τις επιχειρήσεις

Δίχως λύση το ακτοπλοϊκό. Μεγάλη ταλαιπωρία για τους νησιώτες, τους ταξιδιώτες και τις επιχειρήσεις

Αναστάτωση στην τοπική οικονομία και σκεπτικισμό στους επαγγελματίες του τουρισμού  έχει δημιουργήσει το μπάχαλο με τα δρομολόγια των πλοίων στην Κάρπαθο.

Μπορεί η Περιφέρεια και προσωπικά ο κ. Χατζημάρκος, να λειτούργησε με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και το φορτηγό πλοίο να έφερε απαραίτητα εμπορεύματα κι άλλα απαραίτητα αγαθά στο νησί, ωστόσο αυτό δεν λύνει τα θέματα που δημιουργούνται με τα ανεκτέλεστα δρομολόγια.

Επιχειρηματίας μας έλεγε ότι πρέπει να βρει άμεσα προσωπικό για να ξεφορτώσει τις νταλίκες με τα εμπορεύματα που έφτασαν, να πληρώσει υπερωρίες κι αυτό είναι το τελευταίο, όπως μας είπε αλλά δεν ξέρει τι πρόβλεψη να κάνει! Ενώ κάτοικοι και επισκέπτες, αναρωτιούνται ως που θα πάει αυτή η βαλίτσα, με τις ακυρώσεις των δρομολογίων. Στην Αθήνα οι αδειούχοι ψάχνουν τρόπους για να στείλουν από τον Πειραιά τις αποσκευές και τα αυτοκίνητα τους.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πιθανολογούν ότι το OLYMPUS σύντομα θα βγει έκπτωτο και θα δοθεί αλλού η γραμμή και φαίνεται να εννοούν το ΠΡΕΒΕΛΗΣ. Μάλιστα ακούγονται και τα ποσά για την απευθείας ανάθεση σε αυτό!

Κανείς δε φαίνεται να έχει ευθύνες για την κατάσταση! Είναι όμως στ΄αλήθεια έτσι;

Φταεί η μοίρα και το κακό ριζικό της άγονης γραμμής κι έπειτα βιαστικά φτάνουμε στον Οκτώβρη και στη νέα σύμβαση για πλοίο Β κατηγορίας και μέχρι τότε; τι θα απογίνουν τα νησιά; Κι αν σήμερα η διαχείριση παρουσιάζει τέτοιες ελλείψεις γιατί να πιστέψει κανείς ότι μαγικά θα γίνουν όλα παράδεισος;

Τόσο ο Δήμος Καρπάθου όσο και το Επαρχείο. Καρπάθου Κάσου, είναι φανερό ότι δεν επιθυμούν να σηκώσουν τους τόνους. Περιμένουν η πληγή του ακτοπλοϊκού να «γιάνει». Να ξεπεράσουμε το πρόβλημα έστω κι αν χαθούν κάποια λίγα ταξίδια. Από την άλλη πρέπει να πούμε ότι το διεθνές αεροδρόμιο της Καρπάθου έχει σώσει την κατάσταση αφού από τα χείλη του δημάρχου κ. Νισύριου, μαθαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή το νησί έχει τόσο κόσμο όσο είχε τον Αύγουστο 2019!

Πάντως η Ν.Δ. από αυτή την υπόθεση χάνει την αξιοπιστία της και οι βουλευτές Δωδεκανήσου, που πάνε κι έρχονται στο νησί, θα δυσκολευτούν να πείσουν ότι φταίει η ελεύθερη οικονομία για την κατάντια μας.

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα