Άμεση λύση στο θέμα της υδροδότηση ζητούν οι ΜΕΝΕΤΕΣ από τη δημοτική αρχή ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Άμεση λύση στο θέμα της υδροδότηση ζητούν οι ΜΕΝΕΤΕΣ από τη δημοτική αρχή ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΝΕΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Σήμερα 13ην Αυγούστου 2023 στην αίθουσα του Σχολείου Μενετών συνήλθε μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μενετών ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των κατοίκων του χωριού μας με αποκλειστικό θέμα την
«Αντιμετωπιση του προβληματος από την ελλειψη νερου σε ολη την Κοινοτητα Μενετων».
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μενετών κ. Εμμανουήλ Μιχ. Μαγριπλής ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση, ότι αμέτρητες φορές εδώ και μήνες ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο και τους Αρμοδίους Αντιδημάρχους και εξέφρασε την αγωνία του για τον κίνδυνο αδυναμίας υδροδότησης του χωριού μας και των περιοχών του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Όμως τόσο από τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο , όσο και από την γενικότερη αιρετή διοίκηση του Δήμου Καρπάθου αντιμετώπισε συνεχή αδιαφορία και παντελή έλλειψη προγραμματισμού για την αντιμετώπιση του επικείμενου σοβαρότατου προβλήματος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού μας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην καρδιά της καλοκαιρινές περιόδου (παραμονές της Παναγίας) σε πλήρες αδιέξοδο , αφού επί ένα και παραπάνω μήνα η έλλειψη νερού να είναι καθημερινή και μάλιστα χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης σχεδιασμός και ενημέρωση αντιμετωπισης της έκτακτης αυτής κατάστασης.
Οι διοικούντες τον Δήμο είναι άφαντοι όλες αυτές τις μέρες, όπως βέβαια και σ όλα τα άλλα προβλήματα μας.
Ευρισκόμενοι λοιπόν εμείς οι κάτοικοι των Μενετών σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση , αφού δεν μπορούμε αντιμετωπίσουμε ούτε τις πιο βασικές ανάγκες ακόμη και των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι, ασθενείς , παιδιά) αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ , όπως:
Αύριο 14ην .8.2023 σύσσωμο το Συμβούλιο της Κοινότητας μας και Δημοτικοί Σύμβουλοι επισκεφθούν τον κ. Δήμαρχο και να ζητήσουν άμεση και συνολική λύση του προβλήματος διαφορετικά και σ περίπτωση μη επίλυσης του προβλήματος να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των κατοίκων στο Δημαρχείο στα Πηγάδια την 17ην .8.2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.00 π.μ.
Σ αυτήν την συγκέντρωση ΚΑΛΟΥΜΕ όχι μόνο τους Μενεδιάτες, αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας από τα Πηγάδια και από τα άλλα χωριά, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, να παρευρεθούν στην συγκέντρωση αυτή για να δοθεί το μήνυμα της αποφασιστικότητας μας για την άμεση επίλυση του προβλήματος και
Σε περίπτωση που άμεσα δεν επιλυθεί το πρόβλημα ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Μενετών καθώς και οι καταγόμενοι από το χωριό μας Δημοτικοί Σύμβουλοι θα υποβάλλουν την παραίτηση τους.
Μενετες 13.8.2023
Για την Λαική Συνέλευση και το Συμβούλιο Μενετών ο Πρόεδρος

Εμμανουήλ Μιχ. Μαγριπλής.

14.8.203

Καρπαθιακά Νέα